Wat Moet Je Weten Over Een Magnetron?

Inhoudsopgave:

Wat Moet Je Weten Over Een Magnetron?
Wat Moet Je Weten Over Een Magnetron?

Video: Wat Moet Je Weten Over Een Magnetron?

Video: Wat Moet Je Weten Over Een Magnetron?
Video: How a Microwave Oven Works 2024, Mei
Anonim

Magnetrons worden in de meeste gezinnen nog steeds alleen gebruikt voor het opwarmen van voedsel of het maken van warme broodjes met gesmolten kaas, maar zelfs conventionele magnetronovens zijn hier niet toe beperkt. Er gaan geruchten over de gevaren van magnetrons, maar als je een paar eenvoudige adviezen opvolgt, kan alle negativiteit teniet worden gedaan en kun je genieten van gezond en hoogwaardig voedsel.

Wat moet je weten over een magnetron?
Wat moet je weten over een magnetron?

Een moderne magnetron is een aanvulling op het fornuis en kan het vaak zelfs vervangen. Degenen die een kleine keuken hebben, moeten letten op de magnetron om de oven te vervangen. De magnetronoven verwarmt immers niet alleen voedsel en ontdooit voedsel, maar kookt voedsel ook perfect. De magnetron heeft een hoog rendement: alle energie wordt besteed aan het koken en niet aan het opwarmen van de lucht.

Sommige mensen vinden magnetronvoedsel ongezond. Het is een mythe. Magnetrons hebben dezelfde radiogolven als conventionele radio's, maar op een andere frequentie en een hoger vermogen. Er is echter geen reststraling in voedsel. Wetenschappers beweren dat dankzij microgolven in ontwikkelde landen de incidentie van maagkanker is afgenomen, omdat de kooktechnologie sterk lijkt op de meest bruikbare verwerkingsmethode - stoom.

Modi

In de magnetron kunt u hoofdgerechten, soepen, ontbijtgranen, desserts en warme snacks bereiden. Het hangt echter allemaal af van de ingebouwde functies en modi. Om bijvoorbeeld taarten te bakken, is het beter om een magnetron met convectie te kopen, dan zal de ventilator de hete lucht gelijkmatig verdelen, waardoor het deeg met hoge kwaliteit wordt gebakken. Bij sommige recepten kunnen gebakken producten echter ook met de normale magnetronstand worden bereid. Ook versnelt de convectiefunctie het koken. En voor de liefhebbers van gefrituurd eten zijn er ovens met grills.

Gerechten

Aardewerk, porselein, keramiek, speciaal plastic en zelfs papieren bekers worden gebruikt als servies in de magnetron. Het belangrijkste is dat de vaat vrij is van zilver- en goudstof, anders veroorzaakt het kleine elektrische ontladingen.

Bruikbare tips

  • Zorg ervoor dat de ovendeur schoon en waterpas is, goed sluit, let af en toe op de staat van de rubberen pakking aan de binnenkant van de deur. Als het vuil of beschadigd is, lekken de magnetrons. Lekkage wordt aangegeven door radio-interferentie die de prestaties van radio en mobiele telefoons beïnvloedt.
  • Blokkeer de ventilatieopeningen van de oven niet met vreemde voorwerpen. Het netsnoer mag geen hete oppervlakken raken.
  • Zet geen lege magnetron aan, anders wordt het apparaat dat elektromagnetische golven genereert beschadigd.
  • Als het magnetronvolume minder dan 24 liter is, is het niet aan te raden om een gerecht van meer dan 3,5 kg op het draaiplateau te zetten.
  • Als je iets kleins wilt opwarmen (bijvoorbeeld één boterham), zet je een glas water in de kamer: de extra magnetrons gaan ervoor om het op te warmen.

Aanbevolen: