Wat Te Doen Om Te Voorkomen Dat De Wasmachine Springt?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Om Te Voorkomen Dat De Wasmachine Springt?
Wat Te Doen Om Te Voorkomen Dat De Wasmachine Springt?

Video: Wat Te Doen Om Te Voorkomen Dat De Wasmachine Springt?

Video: Wat Te Doen Om Te Voorkomen Dat De Wasmachine Springt?
Video: Wat te doen indien de wasmachine niet draait 2024, April
Anonim

Met de uitvinding van de wasmachine hadden mensen meer vrije tijd. Alleen wordt dit apparaat soms een echt probleem als het onnodige trillingen veroorzaakt. En dan wordt alle vrije tijd besteed aan het oplossen van deze situatie.

Veel verschillende wasmachines
Veel verschillende wasmachines

Wanneer de wasmachine tijdens het gebruik "springt", breekt er niet per se iets in en is het niet nodig om dringend het servicecentrum te bellen. Dit gebeurt meestal met verhoogde snelheden in de "Spin"-modus en wordt geassocieerd met bepaalde redenen.

Hoe zich te ontdoen van "springen"

De middelpuntvliedende kracht die optreedt wanneer de wasmachine op hoge snelheid draait, zorgt ervoor dat het apparaat zwaar wordt belast. Het resultaat zijn sterke trillingen die het apparaat na verloop van tijd zelfs kunnen beschadigen. Er zijn echter manieren om dit te voorkomen.

Zoals de praktijk laat zien, kunnen negen van de tien oorzaken van het "springen" van de wasmachine worden geëlimineerd zonder een servicecentrum.

Verkeerde installatie. Als de machine zelf verkeerd is geïnstalleerd, "gooit" de centrifugaalkracht de machine letterlijk van links naar rechts. Er treden sterke trillingen en trillingen op, die kunnen worden geëlimineerd door een waterpas te gebruiken en door de hoogte van de poten van de machine te veranderen, deze verticaal en horizontaal af te stellen. Meestal heeft het apparaat een moer en een borgmoer die kunnen worden afgesteld. Om erachter te komen welk been je moet draaien, plaats je een schotel met water op het apparaat en kijk je naar de helling van de vloeistof.

In sommige gevallen is het "stuiteren" te sterk en hoe je ook uitlijnt, er gebeurt niets. In dit geval kunt u de trillingen verminderen door een rubberen mat of afzonderlijk uit dit materiaal gesneden cirkels te gebruiken. Het belangrijkste is dat je wasmachine niet op kale tegels of beton staat. Dit zal de schommelingen aanzienlijk dempen.

Het komt ook voor dat de machine "springt" omdat de trommel van het apparaat niet volledig is geladen. Rekening houdend met dezelfde middelpuntvliedende kracht, laat het koppel bij een onvolledige belasting het apparaat stuiteren. Een strakkere pakking zal dit fenomeen grotendeels elimineren of simpelweg teniet doen.

Storing in de ophanging. Een dergelijke reden kan ook zijn wanneer alle voorgaande methoden al in aanmerking zijn genomen, maar de aarzeling niet kon worden weggenomen. Het gebeurt zo dat schokdempers na verloop van tijd verslijten, er iets met het contragewicht gebeurt of dat er tijdens het gebruik een defect optreedt in de trommel zelf. Dit komt zo tot uiting dat gisteren de auto niet sprong, maar vandaag wel. In dit geval is het tijd om het servicecentrum te bellen.

Moderne wasmachines

Moderne wasmachinemodellen hebben meestal minder trillingen als ze correct zijn geïnstalleerd. Als dit effect optreedt, gebruik dan de bovenstaande tips of ga naar het servicecentrum.

Oude wasmachines die jarenlang trouw hebben gediend, kunnen nog steeds werken met de juiste behandeling.

Als uw wasmachine al zijn weg heeft geleefd en meer dan een dozijn jaar heeft, is het niet nodig om deze te veranderen. Als je een kleine aanpassing maakt aan de positie van het apparaat op de vloer, kun je het verder gebruiken.

Aanbevolen: