Hoe Een Polshorloge Te Demonteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Polshorloge Te Demonteren?
Hoe Een Polshorloge Te Demonteren?

Video: Hoe Een Polshorloge Te Demonteren?

Video: Hoe Een Polshorloge Te Demonteren?
Video: How to Remove & Replace Watch Movements 2024, Mei
Anonim

Vaak is de reden voor het stoppen van een mechanisch polshorloge de vervuiling van het mechanisme, het binnendringen van vocht in de kast. Het is voldoende om het horloge te demonteren, schoon te maken en te smeren. Maar je moet gewoon precies weten hoe dit in de praktijk gaat.

Hoe een polshorloge te demonteren?
Hoe een polshorloge te demonteren?

Noodzakelijk

Pincet, kleine schroevendraaier, geslepen stokje

instructies:

Stap 1

Verwijder het achterste behuizingsdeksel. Om dit te doen, pak je het op met een scherp mes. Sommige hoezen kunnen eraf worden gedraaid. Om het deksel los te schroeven, steekt u de voetjes van een klein pincet in de sleuven op de draaitafel en draait u de ring tegen de klok in. Bij geopend deksel zijn gebreken zoals een gebroken veer en losse schroeven in de regel direct zichtbaar.

Stap 2

Laat de hoofdveer los voordat u het uurwerk uit de kast haalt. Om dit te doen, trekt u de pal terug naar de uiterste stand met de kroon en houdt u deze vast met een pincet terwijl u de kroon met uw vingers draait.

Stap 3

Ontkoppel de opwindas, waarvoor deze in de positie van de overdracht van de handen wordt geplaatst. Draai de schroef van de schakelhendel los. Haal het mechanisme uit de behuizing en steek de opwindas erin.

Stap 4

Controleer of het middenwiel vrij kan draaien en niet in contact komt met omringende delen. Controleer of de spoel, balans en trommel goed vastzitten.

Stap 5

Nu moet je de wijzers en de wijzerplaat verwijderen. Koppel eerst de secondewijzer los en dan de minuut (dit moet je doen met een pincet). Verwijder de uurwijzer. Inspecteer het schakelmechanisme, controleer de grip van de wielen door ze in voorwaartse en achterwaartse richting te draaien. Controleer of de schakel- en opwindhendels goed vergrendeld zijn.

Stap 6

Koppel de balansbrug los met de balansmontage. Om dit te doen, draait u de schroef van de spiraalkolom twee slagen los en scheidt u de balanseenheid van de brug. Haal de balans uit het mechanisme, deze mag niet aan het uiteinde van de spiraal hangen.

Stap 7

Met de drijfveer volledig leeggelopen, verwijdert u de ankerbrug en de truss rod zelf.

Stap 8

Koppel de middelste, tussenliggende, tweede en echappementwielen los van het mechanisme. Inspecteer de tanden, controleer de positie van de wielen en de hechting tussen de wielen en de bijbehorende tandwielen. Koppel de loop los, open deze en controleer de staat van de veer.

Stap 9

Spoel de onderdelen van het horlogemechanisme in benzine en giet het in een kleine doorzichtige bak zodat het benzineniveau niet hoger is dan 2 cm. Spoel eerst de grote delen en daarna de kleinere. Reinig sterk vervuilde groeven met een geslepen stok. Blaas na het spoelen van de onderdelen met een blazer uit een rubberen bol. Na reiniging kunnen onderdelen alleen met een pincet worden verwijderd. Monteer het horloge na het reinigen weer in omgekeerde volgorde.

Aanbevolen: