Hoe U Uw Telefoon Kunt Vergrendelen Als U Deze Bent Kwijtgeraakt

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Telefoon Kunt Vergrendelen Als U Deze Bent Kwijtgeraakt
Hoe U Uw Telefoon Kunt Vergrendelen Als U Deze Bent Kwijtgeraakt

Video: Hoe U Uw Telefoon Kunt Vergrendelen Als U Deze Bent Kwijtgeraakt

Video: Hoe U Uw Telefoon Kunt Vergrendelen Als U Deze Bent Kwijtgeraakt
Video: Phone Lost or Stolen? Here’s What to Do! 2024, April
Anonim

De mobiele telefoon is al lang een onmisbare metgezel voor bijna iedereen. Maar uw huisdier is niet altijd beschermd tegen problemen. Wat als u uw mobiele telefoon bent kwijtgeraakt of slachtoffer bent geworden van diefstal? Kan ik mijn telefoon vergrendelen?

Hoe u uw telefoon kunt vergrendelen als u deze bent kwijtgeraakt
Hoe u uw telefoon kunt vergrendelen als u deze bent kwijtgeraakt

instructies:

Stap 1

Na het verlies van een mobiele telefoon te hebben ontdekt, haast u niet tot wanhoop. Er zijn veel manieren om hem terug te krijgen en, in extreme gevallen, om het verlies van geld van zijn rekening te voorkomen.

Stap 2

Zoek een mogelijkheid om uw telefoon onmiddellijk te bellen na detectie van het verlies. Als de telefoon ergens in de buurt is, kun je hem horen rinkelen. Als je de oproep niet hebt gehoord, overweeg dan drie mogelijke opties: niemand heeft de telefoon nog gevonden, iemand heeft de telefoon gevonden en vindt het niet erg om hem terug te geven, de telefoon is gevonden, maar niemand gaat hem teruggeven.

Stap 3

Haast u in het eerste geval niet om actie te ondernemen om de telefoon te vergrendelen. Vraag vrienden of familie om een mobiele telefoon en ga naar de plek waar je hem waarschijnlijk bent kwijtgeraakt. Bel kort en frequent naar uw mobiele telefoonnummer en luister aandachtig. Lange gesprekken kunnen de aandacht van vreemden op de telefoon vestigen.

Stap 4

Als u werd beantwoord, kunt u veilig onderhandelen over de teruggave van de telefoon aan u - de rechtmatige eigenaar. Wees bereid om een vergoeding te betalen aan de vinder.

Stap 5

Als de zoekopdracht geen succes heeft opgeleverd en de telefoon antwoordt u met lange pieptonen of wordt de verbinding verbroken, dan is de kans groot dat iemand het heeft gevonden en niet zal teruggeven. Nu is het raadzaam om de abonneeservice van de mobiele operator te bellen en hen te vragen uw apparaat te blokkeren. U moet het telefoonnummer en de paspoortgegevens opgeven van de persoon bij wie het nummer is geregistreerd.

Stap 6

Als u, wanneer u uw nummer belt, hoort dat de abonnee niet opneemt of niet beschikbaar is, heeft een kwaadwillende hem hoogstwaarschijnlijk opgepikt, het apparaat uitgezet of zelfs uw simkaart weggegooid. Sommige mensen denken dat het in dit geval niet meer mogelijk is om de telefoon te lokaliseren. Maar het is niet zo.

Stap 7

Elke mobiele telefoon heeft zijn eigen unieke nummer (IMEI) toegewezen door de fabrikant. Deze combinatie van vijftien cijfers wordt tijdens de productie in het apparaat "genaaid". Je ziet de code op de verpakking van het apparaat onder de streepjescode en onder de batterij op het telefoonhoesje. Wanneer de machine is geregistreerd op het netwerk, wordt de code die in de software is ingebed automatisch aan de operator doorgegeven.

Stap 8

Dus zelfs als de kaart is verwisseld in het gestolen telefoontoestel, kan deze worden gedetecteerd door de identificatiecode, en zelfs als niemand belt op de telefoon. De technische middelen van een telecomoperator kunnen de locatie van het apparaat met hoge nauwkeurigheid lokaliseren. Daarom kan het geen kwaad om een identificatiecode op te schrijven en bij u te dragen.

Stap 9

En nog een aanrader. Bij de meeste telefoonmodellen kan de eigenaar een begroeting programmeren die op het scherm verschijnt wanneer het apparaat wordt ingeschakeld. U kunt in de vorm van een begroeting een zin invoeren waarin u wordt verzocht de telefoon terug te geven aan de eigenaar en een ander telefoonnummer voor contact op te geven. Dit zal een fatsoenlijk persoon helpen die niet van plan is zich het apparaat toe te eigenen bij zijn zoektocht naar de eigenaar van de vondst.

Aanbevolen: