Hoe Een Mobiel Nummer Te Blokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Mobiel Nummer Te Blokkeren
Hoe Een Mobiel Nummer Te Blokkeren

Video: Hoe Een Mobiel Nummer Te Blokkeren

Video: Hoe Een Mobiel Nummer Te Blokkeren
Video: Een telefoonnummer blokkeren op je Android-telefoon: zo doe je dat 2024, Mei
Anonim

Als het zo is dat de mobiele telefoon vermist, gestolen, verdwenen is en je kunt hem niet vinden, moet je het nummer dringend blokkeren. Anders kan niemand garanderen dat er niet een aanzienlijk bedrag van de rekening verdwijnt voor telefoongesprekken van anderen.

Hoe een mobiel nummer te blokkeren
Hoe een mobiel nummer te blokkeren

instructies:

Stap 1

Neem contact op met uw netwerkoperator. Bezoek bijvoorbeeld een servicekantoor. Schrijf daar, met hulp van een medewerker van het bedrijf, een verklaring van het vastgestelde formulier voor verlies van uw telefoon. Er wordt zeker naar uw paspoortgegevens gevraagd, dus neem direct uw identiteitsbewijzen mee.

Stap 2

Daarnaast kunt u, als u zeker bent van het onherstelbare verlies van uw mobiele telefoon, direct een verklaring in de salon schrijven over het herstel van de verloren simkaart, om hier niet extra voor te komen. De nieuwe simkaart krijgt weliswaar hetzelfde telefoonnummer, maar krijgt een andere pincode, die moet worden genoteerd.

Stap 3

Je kunt ook je nummer blokkeren en de mobiele telefoon van iemand anders gebruiken. Bel de helpdesk van de mobiele operator en blokkeer het verloren apparaat telefonisch - in dit geval moet u echter een paspoort bij u hebben of alle gegevens erin als geheugen onthouden. Deze oproep wordt gratis uitgevoerd in alle gsm-bedrijven.

Stap 4

Als je als gebruiker bent geregistreerd op de website van je telecomoperator, vul dan het "Persoonlijke account" in en vul het formulier in bij het blokkeren van de telefoon. Uw aanvraag wordt direct in behandeling genomen.

Stap 5

Mobiele operators bieden ook een dienst aan voor het tijdelijk blokkeren van nummers. Bijvoorbeeld als u op vakantie gaat of voor een lange zakenreis naar een ander land. In dit geval is het mogelijk om het nummer te blokkeren om maximaal zes maanden geen maandelijkse vergoeding te betalen, maar deze service wordt al op betaalde basis uitgevoerd.

Stap 6

U kunt ook ongewenste inkomende nummers blokkeren als u de "zwarte lijst"-functie op uw telefoon kunt inschakelen, die afhankelijk is van zowel het model als de operator. Ga naar het telefoonmenu en plaats een vinkje voor de nummers van ongewenste abonnees, ga akkoord met het voorstel om ze naar de zwarte lijst te verplaatsen. Als u dit niet alleen kunt doen, maakt u een lijst van de telefoons die u wilt blokkeren en stuurt u deze in de vorm van een sms naar het servicenummer van uw operator. Controleer vooraf de kosten van deze service.

Aanbevolen: