Hoe Zich Te Ontdoen Van Sms-spam

Hoe Zich Te Ontdoen Van Sms-spam
Hoe Zich Te Ontdoen Van Sms-spam

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Sms-spam

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Sms-spam
Video: СМС БОМБЕР,DDOS АТАКА НА ТЕЛЕФОН ИЛИ СМС ФЛУД КАК ЗАПУСТИТЬ SMS BOMBER. смс бомбер 2024, Mei
Anonim

Veel mensen ontvangen berichten op hun telefoon die ze helemaal niet nodig hebben. Dit soort berichten - kortingen, taxi's, computerreparaties - kunnen zowel vervelend als afleidend zijn. Het is erg moeilijk om sms-spam volledig te verwijderen, maar het is heel goed mogelijk om de stroom ervan te verminderen.

Hoe zich te ontdoen van sms-spam
Hoe zich te ontdoen van sms-spam

Vaak vermelden we bij het uitgeven van een kortingskaart in een winkel ons telefoonnummer, zonder er rekening mee te houden dat we het bedrijf hierdoor toestaan sms-berichten te sturen over promoties, kortingen, enz. Zelfrespecterende winkels of bedrijven laten u om zich vrijwillig af te melden voor het versturen van berichten. Ergens moet je naar de site gaan en aangeven dat je geen sms-berichten meer wilt ontvangen, ergens moet je een weigering sturen in de vorm van sms, ergens is het voldoende om een e-mail te schrijven met het verzoek om de mobiele telefoon uit te sluiten nummer uit de mailinglijst. Elk bedrijf kan andere voorwaarden hebben - meer gedetailleerde informatie vindt u op de website van het bedrijf of bij de medewerkers van het bedrijf waar u de kaart heeft ontvangen.

Mobiele operators kunnen ook helpen om vervelende sms-advertenties te verwijderen.

Als u een MTS-abonnee bent, stuurt u de ontvangen spam-sms door naar het gratis nummer 1911 of schrijft u naar [email protected] met vermelding van het telefoonnummer van waaruit u dit bericht hebt ontvangen. MTS belooft actie te ondernemen tegen fraudeurs. Of u kunt de "Black List" -service activeren om ongewenste berichten en oproepen te blokkeren (de service wordt betaald - de dagelijkse vergoeding is 1,5 roebel).

Om mailings te voorkomen, biedt TELE2 aan om contact op te nemen met de informatiedienst 611 of een bericht achter te laten in de rubriek "Klachten". Net als MTS heeft TELE2 een betaalde dienst "Black List" (voor meer details: https://spb.tele2.ru / services_black_list).

Klanten van de operator "Megafon" kunnen een verdacht bericht doorsturen naar het gratis nummer 1911, en zo klagen over spam. U kunt ook een klacht over sms-spam indienen door het formulier in te vullen op de gespecialiseerde portal www.stopfraud.megafon.ru/feedback/ of door de Megafon-klachtendienst te bellen op 0500.

Beeline-abonnees kunnen korte berichten van de operator zelf ontvangen. Dit is de "Chameleon"-service en het kan je niet minder irriteren dan sms-spam. Om het uit te schakelen, moet u het commando * 110 * 20 # kiezen en bellen. Ook kunt u als Beeline-abonnee een SMS-klacht over spam sturen naar nummer 007, onder vermelding van het nummer waarvan u het spambericht of de SMS-mailing heeft ontvangen, de tekst van het bericht, de datum en tijd van ontvangst. Of bel de klachtenservice van Beeline op 0611.

Installeer indien mogelijk een applicatie op je telefoon waarmee je berichten van nummers op de zwarte lijst kunt blokkeren. Bijvoorbeeld de Blacklist-applicatie https://play.google.com/store/apps/details?id=org.baole.app.blacklist&hl=ru voor smartphones met het Android-besturingssysteem.

Als je wilt, kun je het spambedrijf straffen. Hiervoor kunt u een klacht indienen bij de Federale Antimonopoliedienst (https://fas.gov.ru/citizens/feedback/) of Roskomnadzor (https://rkn.gov.ru/treatments/ask-question/).

Houd er rekening mee dat u bij het indienen van een klacht bij de FAS of Roskomnadzor persoonlijke informatie over uzelf en gedetailleerde informatie over het spambericht (naam, afzendernummer, tekst, datum, tijdstip van ontvangst) moet verstrekken. En als de zaak voor de rechter komt, dan zullen mobiele operators en spam-organisaties/shops/firma's bewijzen dat je toestemming hebt gegeven om de mailing te ontvangen, dus zorg ervoor dat je die toestemming niet echt hebt gegeven.

Als u geen klacht wilt indienen, kunt u proberen spammers te bestrijden via de smsnenado.ru-portal. U hoeft alleen het formulier in te vullen, de details van het spambericht aan te geven en uw telefoonnummer te bevestigen. Beheerders sturen een afmeldingsverzoek naar de sms-spamdistributeur. Nadat u contact heeft opgenomen met de distributeur, verwijdert de distributeur uw nummer van de mailinglijst, die hij doorgeeft aan de beheerders van de SMSNeNado-service, en ontvangt u een brief waarin staat dat u geen berichten meer zult ontvangen van dit bedrijf of deze organisatie.

En natuurlijk volg je deze eenvoudige regels om te voorkomen dat je spam in sms-berichten ontvangt:

1. Vermeld uw telefoonnummer niet op verdachte sites.

2. Vermeld bij het ontvangen van kortingskaarten in winkels of clubs niet uw telefoonnummer of noteer dat u geen berichten over verschillende acties en kortingen wilt ontvangen.

3. Lees aandachtig de contracten met mobiele operators, die de voorwaarden moeten specificeren voor het verzenden van reclameberichten naar uw nummer.

En natuurlijk, volg nooit de links aangegeven in een verdacht bericht van een onbekend nummer, en beantwoord dergelijke berichten niet.

Aanbevolen: