Hoe Bloemen Te Fotograferen

Inhoudsopgave:

Hoe Bloemen Te Fotograferen
Hoe Bloemen Te Fotograferen

Video: Hoe Bloemen Te Fotograferen

Video: Hoe Bloemen Te Fotograferen
Video: Flower Photography Tips for Beginners & Macro Photography Ideas 2024, April
Anonim

Fotografie is een van de manieren om de schoonheid van de omringende wereld vast te leggen. Een goede foto kan een echte kunst zijn, vooral als de aandacht van de fotograaf wordt gevestigd op bloemen. Hoe de schoonheid van een bloem te onthullen met behulp van fotografie?

Hoe bloemen te fotograferen
Hoe bloemen te fotograferen

Noodzakelijk

camera, statief, waternevel

instructies:

Stap 1

Bereid uw opnamelocatie voor. Om een foto echt goed te laten uitkomen, mag je de achtergrond nooit vergeten. Kijk naar de bloem waarvan je de belichting wilt centreren en denk na over wat je in de weg zou kunnen staan of wat er ontbreekt. Om onnodige dingen te elimineren, indien mogelijk, verwijder ze gewoon. Als dit niet mogelijk is, kunt u de macro-modus gebruiken: al het overbodige wordt buiten het kader gelaten. Een andere manier om de achtergrond te veranderen is door de hoek te veranderen. Fotografeer de bloem vanuit een andere hoek. Experimenteer gerust.

Stap 2

Bepaal wanneer je gaat schieten. De beste foto's worden meestal in de vroege ochtend of late namiddag gemaakt. Natuurlijk speelt het weer een belangrijke rol bij het fotograferen. Een saaie, grijze ochtend zal niet bijdragen aan een opgewekte stemming. Dienovereenkomstig zal het frame ook niet vrolijk blijken te zijn. Extreem zonnige dagen zijn ook niet de beste optie om te fotograferen: het licht kan te fel zijn en slecht weerkaatst.

Stap 3

Besteed aandacht aan focus. Bloemen fotografeer je het beste in de macrostand. Dus elk van zijn unieke details zal zichtbaar zijn. Er wordt handmatig scherpgesteld. Na verloop van tijd zul je er geen problemen mee hebben en zullen de foto's steeds beter worden. De mooiste opnames krijg je als de focus in het midden van de bloem ligt. Richt de camera op de meeldraden en een goede opname laat niet lang op zich wachten.

Stap 4

Als je besluit bloemen thuis te fotograferen, let dan op het licht. Thuis zijn de bloemen vervaagd en levenloos. Om deze situatie te verhelpen, brengt u ze dichter bij het raam. Fotografeer alleen bij daglicht. Als je 's avonds fotografeert, gebruik dan flitser en reflectoren. Dit zal helpen het licht te verspreiden en de foto levendiger te maken.

Stap 5

Gebruik trucs. Onthoud dat dauwdruppels op bloemen er erg mooi uitzien. Spuit de bloemen met een spuitfles en begin met fotograferen.

Aanbevolen: