Waarom Wordt De Camera Een "zeepkist" Genoemd

Inhoudsopgave:

Waarom Wordt De Camera Een "zeepkist" Genoemd
Waarom Wordt De Camera Een "zeepkist" Genoemd

Video: Waarom Wordt De Camera Een "zeepkist" Genoemd

Video: Waarom Wordt De Camera Een "zeepkist" Genoemd
Video: Akkerbouwdag 2: René Jochems van Groeibalans 2024, Maart
Anonim

De ontwikkeling van technologie heeft de mens het vermogen gegeven om de tijd te stoppen. Niet in de letterlijke zin natuurlijk, maar met de camera leg je de belangrijkste, waardevolle en gewoonweg interessante momenten in het leven vast. Het assortiment fotografische apparatuur maakt tegenwoordig indruk met zowel een verscheidenheid aan functies als een prijsklasse.

Waarom heet de camera?
Waarom heet de camera?

Waar komt de naam vandaan?

Er zijn camera's die in de volksmond "zeepbakjes" worden genoemd. De oorsprong van deze naam heeft verschillende interpretaties.

In de jaren negentig verschenen op de post-Sovjet-markt zeer goedkope plastic camera's met een vaste lens. Deze lens was afgedekt met een schuifdeksel. Uiterlijk zag dit apparaat eruit als een gewoon zeepbakje, waarvoor het zijn populaire bijnaam kreeg.

Er is ook een mening dat ze begonnen te praten over goedkope fotoapparatuur, die een wazig, "wazig" beeld van lage kwaliteit gaf, en daarom werd het zo genoemd.

In tijdschriften als "Young Technician" stonden artikelen over hoe je met je eigen handen een camera kunt maken met dezelfde zeepkist als basis, wat de aanleiding was voor de vereniging.

De eerste optie heeft natuurlijk een grotere kans om betrouwbaar te zijn, vooral als je bedenkt dat lenzen in de eerste plastic camera's werden geplaatst, die, ondanks hun lage prijs en kwetsbaarheid, vrij heldere en heldere frames produceerden, die alleen last hadden van vervorming van echte kleuren.

Welke camera's tegenwoordig "zeepbakjes" worden genoemd

Tegenwoordig wordt een hele klasse camera's een zeepschaal genoemd, die een techniek omvat zonder handmatige instellingen, de onmogelijkheid om lenzen te verwisselen, gebrek aan sluitertijd en andere punten. Omdat de naam echter nog steeds nogal straattaal is, is het nauwelijks mogelijk om duidelijk te bepalen of een bepaald apparaat tot de categorie zeepkisten behoort of niet. Het is tenslotte een kwestie van smaak.

Met grote waarschijnlijkheid kunnen compacte eenheden worden toegeschreven aan deze camera's, die, ondanks het feit dat ze niet altijd van plastic zijn gemaakt, hun vorm van een regelmatig parallellepipedum met afgeronde randen grotendeels hebben behouden, dus vergelijkbaar met een bekende object.

Alleen professionele spiegelreflexcamera's kunnen met nauwkeurigheid worden uitgesloten van de categorie "hygiëneproducten", omdat hun vorm, opnamekwaliteit en functionaliteit verder gaan dan het concept van "zeepbakjes", en de prijs vaak eenvoudig menselijk ontzag veroorzaakt voor zo'n wonder van technologie.

Het is de moeite waard eraan toe te voegen dat als u per ongeluk ontdekt dat uw huisdier in de categorie "zeepkisten" is gevallen, dit geen reden is om boos te worden of zich minderwaardig te voelen. Sinds vandaag zijn de meeste digitale zakcamera's, zo niet gelijk in fotokwaliteit aan professionele apparatuur, zeer dicht bij hen. Tegelijkertijd vereisen ze geen extra manipulaties en speciale kennis van u.

Aanbevolen: