Waarom Wordt De Voedingseenheid Warm?

Inhoudsopgave:

Waarom Wordt De Voedingseenheid Warm?
Waarom Wordt De Voedingseenheid Warm?

Video: Waarom Wordt De Voedingseenheid Warm?

Video: Waarom Wordt De Voedingseenheid Warm?
Video: “Wat wij als maatschappij onze kinderen aandoen is onvergeeflijk” - Bart Maes en Raisa Blommestijn 2024, April
Anonim

De voeding zet de wisselspanning 220V van het elektrische netwerk om in een constante spanning van 3, 3V, 5V en 12V, die nodig is voor de werking van alle knooppunten van de systeemeenheid. Een onstabiele werking van de voedingseenheid kan niet alleen leiden tot spontaan opnieuw opstarten en afsluiten van de computer, maar ook tot het uitvallen van de afzonderlijke componenten.

https://ocomed.com/wp-content/uploads/2014/06/rabota-s-komputer1
https://ocomed.com/wp-content/uploads/2014/06/rabota-s-komputer1

Stoffige computer

Tijdens de werking van een elektrisch circuit worden de elementen ervan warm. Dit geldt zowel voor de voeding als voor de systeemeenheid. Om een stabiele werking van de computer te garanderen, wordt passieve (via openingen in de behuizing) en geforceerde (via ventilatoren) warmteafvoer uitgevoerd. De gebruikershandleiding geeft altijd de toegestane temperatuurlimieten aan waarbij een bepaald knooppunt van de systeemeenheid normaal werkt.

Als er veel stof in de voeding komt, wordt de warmteafvoer aanzienlijk verminderd, wat leidt tot oververhitting van het apparaat. Koppel de computer los en verwijder de schroeven waarmee de voeding aan de achterkant van de systeemeenheid is bevestigd. Verwijder het deksel van de voedingseenheid door 4 schroeven los te draaien. Blaas het stof grondig uit het apparaat met behulp van een stofzuiger, föhn, föhn of een blikje samengeperst gas. Reinig alle elementen van het bord met een harde borstel.

Meestal wordt de voeding dichter bij de bovenkant van de systeemeenheid gemonteerd. Als de openingen van de systeemeenheid verstopt zijn met stof, stijgt hete lucht, die geen uitlaat vindt, omhoog en verwarmt bovendien de voedingseenheid. Vergeet bij het uitblazen van de voeding niet de systeemeenheid stofvrij te maken.

Hoogwaardige dure voedingen zijn uitgerust met een beveiligingssysteem dat de voeding uitschakelt wanneer deze oververhit raakt. Als uw computer regelmatig wordt afgesloten, kan dit te wijten zijn aan een stroomprobleem.

Ventilatorstoring

De voeding kan oververhit raken door onvoldoende geforceerde warmteafvoer. Als de PSU-ventilator zoemt of hevig klopt tijdens het gebruik, demonteer dan de PSU zoals hierboven beschreven. Draai de 4 schroeven los waarmee de koeler aan de PSU-muur is bevestigd en verwijder deze uit de behuizing. Verwijder de sticker en verwijder de rubberen plug in het midden. Breng een paar druppels machineolie aan op het lager en draai de ventilatorbladen in verschillende richtingen om de olie gelijkmatig te verdelen.

Plaats de rubberen plug terug en gebruik een wattenstaafje om overtollige olie van het oppervlak te verwijderen. Breng lijm aan op de sticker en bevestig deze aan de eindkap. Schroef de ventilator op de behuizing van de voeding en test de werking ervan.

Falen van de voedingselementen

Demonteer de voeding en inspecteer het bord zorgvuldig op gezwollen of geëxplodeerde elektrolytische condensatoren - voor bruikbare moet het bovenste uiteinde vlak of licht ingedrukt zijn. Let op de zwartgeblakerde verbrande plekken en elementen op het bord. Al deze storingen kunnen leiden tot oververhitting van de voedingseenheid.

Defecte elementen kunnen thuis worden vervangen. Maar als u niet zeker bent van uw eigen kunnen, is het beter om een nieuwe voeding aan te schaffen, om geen dure systeemeenheidknooppunten te riskeren.

Ontwerpkenmerken

Sommige fabrikanten produceren PSU's die te klein zijn om de kosten van hun producten te verlagen. Door het gebrek aan vrije ruimte warmen de elementen in zo'n behuizing veel meer op. Daarom raden experts af om geld te besparen bij het kopen van een voeding. Het is beter om producten van gevestigde bedrijven te nemen.

Laptopvoeding

Hete lucht wordt uit de laptoptas afgevoerd via de ventilatiegaten aan de onderkant van de laptop. Om oververhitting van de voeding te voorkomen, mag de laptop niet op een kussen, bank of ander oppervlak worden geplaatst dat de warmte goed vasthoudt. Het is het beste om speciale standaards te gebruiken die de warmteafvoer niet belemmeren en voorkomen dat de laptop te warm wordt.

Aanbevolen: