Audio Opnemen

Inhoudsopgave:

Audio Opnemen
Audio Opnemen

Video: Audio Opnemen

Video: Audio Opnemen
Video: Online les | Audio opnemen | studio kwaliteit met je mobiel 2024, Maart
Anonim

Als je wilt oefenen met het leren van een vreemde taal, maar niet weet hoe je van buitenaf naar je uitspraak moet luisteren, zal geluidsopname je helpen. Het zal ook helpen als je zang oefent en fouten in oefeningen wilt bijhouden of een stembegroeting of een lied voor vrienden wilt opnemen. Op elke computer is het mogelijk om een amateurgeluidsopname te maken in min of meer behoorlijke kwaliteit, met zowel Windows-tools als gespecialiseerde programma's.

Audio opnemen
Audio opnemen

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om uw stem op te nemen, is door het standaard hulpprogramma Windows Sound Recorder te gebruiken. Om het te openen, ga naar Start, open Programma's, selecteer Accessoires en entertainment. Open Geluidsrecorder in de subsectie entertainment.

Stap 2

Klik in het programma dat wordt geopend op de knop "Bestand" en open "Eigenschappen" en selecteer vervolgens het gedeelte "Converteren". Specificeer de vereiste opnamekwaliteit - Cd-kwaliteit 44, 100 Hz, 16 bit stereo. Klik op OK om de wijzigingen toe te passen. Open daarna het menu-item "Bewerken" en ga naar "Audio-eigenschappen".

Stap 3

Open het opnametabblad en zoek het gedeelte met volume-instellingen. Vink de microfooninstelling aan en zet het volume op een laag niveau om achtergrondgeluid te verminderen. Wijzigingen toepassen.

Stap 4

Verlaat daarna het eigenschappengedeelte, klik op de knop met een rode stip - "Opnemen" - en neem alles op wat je hebt gepland, nadat je eerder hebt gecontroleerd of de microfoon werkt en of je stem wordt weergegeven in het geluidsgolfvenster.

Stap 5

Het programma Sound Recorder heeft een belangrijk nadeel: de opnametijd is standaard beperkt tot 1 minuut. U kunt deze tijd echter verlengen door een lege minuut op te nemen en vervolgens het opgenomen gedeelte te kopiëren en zo vaak in uw track te plakken als u wilt.

Stap 6

Als u geen beginner bent in het beheersen van computerprogramma's, wordt het aanbevolen om meer functionele en handige software te gebruiken voor het opnemen van geluid, waarmee u verschillende effecten aan geluid kunt toevoegen, maar u kunt ook leren hoe u een stem op een computer kunt opnemen met behulp van een eenvoudig programma ingebouwd in Windows.

Stap 7

Sla uw opgenomen track op in een formaat dat niet veel ruimte in beslag neemt met behoud van de geluidskwaliteit - zoals MP3 128 kbps.

Aanbevolen: