Hoe Kies Je Een Tv Voor Thuis

Hoe Kies Je Een Tv Voor Thuis
Hoe Kies Je Een Tv Voor Thuis

Video: Hoe Kies Je Een Tv Voor Thuis

Video: Hoe Kies Je Een Tv Voor Thuis
Video: Hoe kies ik de juiste gaming tv? 2024, Maart
Anonim

De moderne elektronicamarkt biedt een enorm aantal tv's, waaronder het erg moeilijk is om de juiste optie te kiezen. Alle functies en kenmerken die het apparaat heeft, zijn niet altijd vereist, en hoogstwaarschijnlijk weet u niet eens van hun beschikbaarheid. En omgekeerd - u kunt een doos kopen met een scherm dat niet geschikt is voor het beoogde gebruik.

Hoe kies je een tv voor thuis
Hoe kies je een tv voor thuis

Voordat u een keuze maakt, moet u ten minste de basisfuncties en toeters en bellen die vandaag bestaan, zorgvuldig lezen. Belangrijke aspecten zijn grootte, kleurweergave en geluid. Heel vaak ben je ervan overtuigd dat een enorme tv nodig is, hoewel deze zich in een gewone woonkamer zal bevinden.

Om uw behoeften te analyseren en de juiste keuze te maken, raden we u aan het onderstaande algoritme te gebruiken.

  • Onderzoek de locatie van de geplande tv-installatie zeer zorgvuldig. Als je een gewone kamer hebt in een tweekamerappartement, zou een scherm groter dan 25” weggegooid geld zijn. Het feit is dat als het scherm groot is, de blik zich niet in één keer op het hele beeld kan concentreren en je de elementen van het beeld zult pakken. Je wordt hier snel moe van en neemt niet alle schoonheid van het frame waar.
  • Er zijn tegenwoordig lcd-, led- en plasma-tv's op de markt. Natuurlijk is er geen eenduidig antwoord welke optie beter is, en een ander heel artikel kan aan deze vraag worden gewijd. Als compromis raden we aan om voor Direct LED TV's te kiezen. Dit is de optimale kwaliteit voor de woning tegen de laagste kosten.
  • Benader op verantwoorde wijze de keuze van het merk van de toekomstige aankoop. Ja, natuurlijk, tegenwoordig wordt 90% van alle apparatuur in de schappen gemaakt in China, maar het wordt op verschillende manieren gemaakt. Wij adviseren u zich te richten op toonaangevende fabrikanten. Hoewel hun producten in China worden gemaakt, is het kwaliteitsniveau altijd veel hoger. Denk aan merken als SONY, Toshiba, Samsung, Philips. De rest van de tv's is een quiz. U kunt een geweldig apparaat kopen en geld besparen. En je kunt een vreselijke optie krijgen, die ofwel constant zal breken, of de implementatie van functies zal, om het zacht uit te drukken, zwak zijn.
  • Analyseer de beschikbaarheid van de benodigde interfaces. Voor een moderne tv is het essentieel om een HDMI-poort te hebben, USB, goede oude RCA-connectoren (tulpen), VGA kan van pas komen. Maar de SCART-type connector wordt praktisch niet meer gebruikt en het is niet nodig om erop te focussen. Onthoud ook dat je hoogstwaarschijnlijk een analoge antenne-uitgang nodig hebt. Dat is waar, en dit is al een overblijfsel uit het verleden. Het is erg goed als de tv wifi heeft.
  • Controleer of er 3D-ondersteuning is. Op dit moment raden we niet aan om te veel te betalen voor deze functie. De implementatie ligt ver achter op de gevraagde kosten, en in feite krijgen we een duur, niet bijzonder toepasbaar speelgoed. Natuurlijk zijn er de afgelopen jaren enorme stappen gezet richting perfectie, maar de functie is eerder nodig voor fervente filmfans en gadgetliefhebbers.
  • Smart-tv is erg belangrijk. Wat is Smart-TV? Dit is de aanwezigheid van een ingebouwd besturingssysteem met een gebruikersinterface in de tv. Op dit moment wordt Android op tv's op dezelfde manier geïnstalleerd als op smartphones. Dit is een zeer handige functie, waarvoor het geen schande is om een paar duizend te veel te betalen. Het zal zeker zijn vruchten afwerpen. Zorg ervoor dat u ziet wat de fabrikant bedoelt met Smart TV. Voor SUPRA-tv's op goedkope modellen verwijst deze uitdrukking bijvoorbeeld naar de aanwezigheid van een ingebouwde videospeler en het omdraaien van foto's. En retailers zijn bereid om dit in de kenmerken van het apparaat te noemen als de aanwezigheid van Smart TV.

  • Het is belangrijk om naar de tv-speakers te luisteren. Vaak zijn dit bij goedkope modellen "tweeters" die volledig onhoorbaar zijn.
  • Kijk in de specificaties, wat is de maximale resolutie van de tv. Hoe hoger, hoe hoger de beeldkwaliteit. Maar als het scherm enorm groot is en de resolutie laag, wordt het beeld lelijk en korrelig.

Aanbevolen: