Hoe Maak Je Een TV-antenne Voor Thuis?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een TV-antenne Voor Thuis?
Hoe Maak Je Een TV-antenne Voor Thuis?

Video: Hoe Maak Je Een TV-antenne Voor Thuis?

Video: Hoe Maak Je Een TV-antenne Voor Thuis?
Video: Diy || How to make HDTV antenna || It really works 2024, April
Anonim

Als de tv deze of gene zender niet slecht weergeeft, hoef je niet meteen te rennen om een nieuwe antenne te kopen. Je kunt proberen het zelf te maken. Wie weet kan ze zelfs haar neus afvegen met haar dierbare, in de fabriek gemaakte tegenhangers.

Hoe maak je een TV-antenne voor thuis?
Hoe maak je een TV-antenne voor thuis?

instructies:

Stap 1

Maak een tv-antenne voor thuis van lege bierblikjes. Dit is een zeer populaire methode die al heel lang door velen wordt gebruikt. De essentie van de methode is als volgt. Bereid een afgeschermde kabel voor die lang genoeg is om van de tv naar een raam of balkon te lopen.

Stap 2

Neem twee lege bierblikjes. Banken moeten van binnen droog zijn. De grootste moeilijkheid bij deze methode om een tv-antenne voor thuis te maken, is het ongemak van het vastzetten van de blikjes. Je kunt ze niet aan de kabel solderen. Zelftappende schroeven houden er niet goed in, dus het is het beste om een niet geheel technische bevestigingsmethode te gebruiken.

Stap 3

Maak het antennelichaam zo dat het handig is om het te repareren. Om dit te doen, hebt u een gewone stok van gemiddelde lengte nodig met aan het uiteinde een dwarsbalk, waaraan u de blikken bevestigt. Dus, om een thuisantenne te monteren, maak je twee gaten in de blikken, naast elkaar.

Stap 4

Strip ongeveer 15-20 centimeter isolatie van de kabel. Rol de koperen afscherming op tot één dikke draad. Verwijder ongeveer 5 centimeter isolatie van de hoofddraad. Leid de afschermingsdraad door de gaten in de ene pot, steek de tweede draad door de gaten in de andere pot. Wikkel ze stevig in zodat ze er niet uit vallen. Voor een grotere betrouwbaarheid van de bevestiging kunt u ze solderen. Soldeer aan de andere kant van de draad de stekker zodat het handig is om de antenne op de tv aan te sluiten.

Stap 5

Monteer de antenne op een balkon of aan de achterkant van een raam voor de best mogelijke ontvangst. In feite kan een antenne gemaakt worden van elk metalen product, zelfs van gewoon draad. Per slot van rekening kan een antenne (denk aan de schoolcursus natuurkunde) elk open oscillerend circuit zijn. Hoe langer de lengte van de draad en de breedte van de doorsnede, hoe beter en beter de signaalontvangst zal zijn. Als je een lange dikke draad hebt, dan kun je deze gemakkelijk als antenne gebruiken.

Aanbevolen: