Een Camera Kiezen Voor Amateuropnamen

Inhoudsopgave:

Een Camera Kiezen Voor Amateuropnamen
Een Camera Kiezen Voor Amateuropnamen

Video: Een Camera Kiezen Voor Amateuropnamen

Video: Een Camera Kiezen Voor Amateuropnamen
Video: Best Canon Camera For Beginners in 2020 [Top 5 Entry-Level Picks For Any Budget] 2024, Mei
Anonim

Camerafabrikanten hebben rekening gehouden met de belangen van bijna alle kopers. Modellen met automatische instellingen en programma's zijn bedoeld voor beginners. Ervaren fotografen zullen camera's met handmatige instellingen en speciale opnamestanden waarderen, terwijl de meer gevorderden de voorkeur geven aan spiegelloze camera's met verwisselbare optica en semi-professionele spiegelreflexcamera's.

Een camera kiezen voor amateuropnamen
Een camera kiezen voor amateuropnamen

instructies:

Stap 1

Bepaal tot welke klasse de techniek behoort. Digitale compactcamera's worden gepresenteerd met niet-verwisselbare optica, 3-5x zoom voor close-ups en degelijke automatisering. Modellen worden geproduceerd in een dunne behuizing, sappige kleuren. Prijs - vanaf 2000 roebel. Ultrazoom is de naaste verwant van digitale compactcamera's, alleen hebben ze een meerdere malen hogere optische vergroting. Prijzen beginnen bij 8.000 roebel.

Stap 2

Kies een systeemcamera, spiegelloze camera als u de optiek wilt wijzigen op basis van uw opnamebehoeften. Deze camera's zijn uitgerust met een elektronische zoeker, grote sensor en DSLR-functies, maar zijn tegelijkertijd lichter in gewicht en je kunt kiezen uit een groothoeklens tot een telelens. Deze klasse trekt niet alleen aan met een grote selectie modellen, maar ook met een volledig betaalbare prijs - vanaf 12.000 roebel.

Stap 3

Let op spiegelreflexcamera's met de status van semi-professioneel en een volledige set handmatige instellingen, uitstekende optica en beeldkwaliteit. Maar dergelijke apparaten vereisen een zorgvuldige behandeling en tijd om onder de knie te krijgen. Prijzen variëren van 15.000 roebel tot bedragen die vergelijkbaar zijn met de kosten van een gebruikte auto.

Stap 4

Fotografeer je onder extreme omstandigheden? Koop digitale compacts, die worden gekenmerkt door: schokbestendigheid, vochtbestendigheid en bescherming tegen weersinvloeden. Het is handig om deze camera's zowel in de winter als op het strand mee te nemen. Ze zijn meestal uitgerust met een GPS-module met een elektronisch kompas, wat zowel handig is voor het toevoegen van nauwkeurige opname-informatie aan afbeeldingen als voor navigatie.

Stap 5

Begin met het vergelijken van belangrijke parameters. De matrixresolutie kan 14-16 of zelfs 20 megapixels zijn. De fysieke grootte is echter belangrijker, dus kies een grotere in termen van oppervlakte, niet in resolutie. Optica is belangrijk als ze ingebouwd zijn. Fotocamera's van bekende merken, zoals Nikon en Sony, hebben hun eigen optiek, wat op zich garant staat voor een hoge kwaliteit. De meeste modellen hebben anti-shake - een beeldstabilisatiesysteem en tracking-autofocus, wat onmisbaar is voor het fotograferen van bewegende objecten, automatische gezichtsherkenning, enz. Opnamen maken in 3D is een innovatie die beschikbaar is voor eigenaren van de nieuwste generatie camera's. U kunt een omvangrijke foto en video maken.

Aanbevolen: