Programmeertalen Voor Android

Inhoudsopgave:

Programmeertalen Voor Android
Programmeertalen Voor Android

Video: Programmeertalen Voor Android

Video: Programmeertalen Voor Android
Video: Top 5 Programming Languages in 2020 for Building Mobile Apps 2024, Mei
Anonim

Het grootste deel van de Android-software is geschreven in de programmeertaal Java (PL). De systeemontwikkelaars bieden ook programmeurs frameworks voor het ontwerpen van applicaties in C/C++, Python en Javascript via de jQuery-bibliotheek en PhoneGap.

Programmeertalen voor Android
Programmeertalen voor Android

Java voor Android

De belangrijkste taal voor het ontwikkelen van Android-programma's is Java. XML wordt gebruikt om applicatie-opmaak en interface-elementen te maken. Het is mogelijk om programma's voor Android in Java in bijna elke softwareomgeving te schrijven, maar de ontwikkelaars van het besturingssysteem suggereren dat programmeurs Eclipse gebruiken. De compilerfunctionaliteit omvat de modus voor het maken van mobiele applicaties via de plug-in Android Development Tools (ADT). Een vergelijkbare plug-in is beschikbaar voor populaire frameworks zoals NetBeans en IntelliJ IDEA. Om code in Java te schrijven, kunt u bovendien het Motodev Studio for Android-pakket gebruiken, gemaakt op basis van Eclipse en waarmee u rechtstreeks kunt programmeren op basis van de Google SDK.

C / C ++

C / C++-bibliotheken kunnen worden gebruikt om sommige programma's en codesecties te schrijven, waarvan de uitvoering maximale snelheid vereist. Het gebruik van deze programmeertalen is mogelijk middels een speciaal pakket voor Android Native Development Kit ontwikkelaars, specifiek gericht op het maken van applicaties met C++.

Met Embarcadero RAD Studio XE5 kun je ook native Android-apps schrijven. Tegelijkertijd is één Android-apparaat of een emulator die op de computer is geïnstalleerd voldoende om het programma te testen. Ook wordt de ontwikkelaar de mogelijkheid geboden om low-level modules in C/C++ te schrijven door gebruik te maken van enkele standaard Linux-bibliotheken en de voor Android ontwikkelde Bionic-bibliotheek.

Naast C / C ++ kunnen programmeurs C # gebruiken, waarvan de tools van pas zullen komen bij het schrijven van native programma's voor het platform. Werken in C# met Android kan via de Mono of Monotouch interface. Desalniettemin kost de initiële licentie om C # te gebruiken een programmeur $ 400, wat alleen relevant is bij het schrijven van grote softwareproducten.

TelefoonGap

Met PhoneGap kunt u applicaties ontwikkelen met behulp van talen als HTML, JavaScript (jQuery) en CSS. Tegelijkertijd zijn programma's die op dit platform zijn gemaakt, geschikt voor andere besturingssystemen en kunnen ze worden aangepast voor andere apparaten zonder aanvullende wijzigingen in de programmacode. Met PhoneGap kunnen Android-ontwikkelaars JavaScript gebruiken om code en HTML te schrijven met CSS om opmaak te genereren.

De SL4A-oplossing maakt het mogelijk om scripttalen schriftelijk te gebruiken. Met behulp van de omgeving is het de bedoeling om programmeertalen als Python, Perl, Lua, BeanShell, JRuby, enz. Het aantal ontwikkelaars dat momenteel SL4A voor hun programma's gebruikt, is echter klein en het project bevindt zich nog steeds in alfatests.

Aanbevolen: