Hoe Kies Je Een Goedkope Camera?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Goedkope Camera?
Hoe Kies Je Een Goedkope Camera?

Video: Hoe Kies Je Een Goedkope Camera?

Video: Hoe Kies Je Een Goedkope Camera?
Video: Spiegelreflexcamera's: hoe kies je een objectief? 2024, April
Anonim

Meestal worden we bij het kopen van een camera geconfronteerd met een grote verscheidenheid aan modellen en fabrikanten. Allereerst let de koper op een bekend merk met uitstekende eigenschappen. Maar tegelijkertijd moet je veel betalen voor een betrouwbaar merk. Daarom kunt u er bij het kopen van een camera zeker van zijn dat u, door een apparaat te kiezen met dezelfde parameters als dat van een bekend bedrijf, geen slechter product krijgt. Maar tegelijkertijd is er altijd een risico. Om een goedkope en kwalitatief hoogwaardige camera te kiezen, moet u de basisselectiecriteria kennen.

Hoe kies je een goedkope camera?
Hoe kies je een goedkope camera?

instructies:

Stap 1

De matrix is een van de belangrijkste punten bij het kopen van een camera. Elke technologie heeft zijn eigen duidelijke voor- en nadelen. Maar het principe is overal hetzelfde - hoe groter de matrix, hoe beter het resulterende beeld • De CCD onderscheidt zich door de beste kwaliteit en gevoeligheid voor licht.

• CMOS-matrices komen vaker voor, vereisen geen hoge productiekosten en verbruiken minder stroom.

Stap 2

Pixels. Het detail van de foto, de grootte van de resulterende afbeelding, hangt af van deze parameter. Voor foto's in een familiealbum zijn 2-3 megapixels voldoende. In het geval dat u een camera voor amateurfotografie koopt, is 3-5 megapixels geschikt voor u.

Stap 3

Lens. Het belangrijkste kenmerk van de lens is zoom. Vergroting (zoom) kan digitaal en optisch zijn. Foto's gemaakt met digitale zoom zijn van mindere kwaliteit omdat de afbeeldingen worden vergroot nadat de foto is gemaakt. Het principe van optische zoom is dat het object dichterbij wordt gebracht door de brandpuntsafstand van de lens te veranderen.

Stap 4

Scherpstelbereik. Om de best mogelijke macro te krijgen, moet de camera een zo kort mogelijke scherpstelafstand hebben. De kortste scherpstelafstand wordt aangegeven door de scherpstelafstand in de macromodus.

Stap 5

Flash. Voor elke camera is de noodzaak van een flitser onmiskenbaar. Maar bij het kiezen van een apparaat moet u letten op de flitscontrolefunctie (hiermee kunt u 's nachts objecten fotograferen, zelfs van dichtbij).

Stap 6

Camera geheugen. De camera heeft niet altijd voldoende ingebouwd geheugen. Daarom moet de camera foto's op externe media kunnen opslaan.

Aanbevolen: