Hoe Kies Je Een Goedkope Digitale Camera?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Goedkope Digitale Camera?
Hoe Kies Je Een Goedkope Digitale Camera?

Video: Hoe Kies Je Een Goedkope Digitale Camera?

Video: Hoe Kies Je Een Goedkope Digitale Camera?
Video: ULTIMATE 2021 Camera Buying Guide! 2024, Mei
Anonim

Bij het kiezen van een digitale camera is het voor de koper vrij moeilijk om te navigeren, omdat apparaten van verschillende kwaliteit en consumenteneigenschappen dezelfde technische kenmerken hebben. Hoe kies je een goedkope maar hoogwaardige camera?

Hoe kies je een goedkope digitale camera?
Hoe kies je een goedkope digitale camera?

instructies:

Stap 1

Schat de resolutie van de cameramatrix (megapixels). In de regel is dit het belangrijkste kenmerk waar mensen op letten bij het kiezen van een apparaat. Het heeft geen invloed op de beeldkwaliteit, maar wel op het maximale fotoformaat dat je kunt printen zonder in te leveren op kwaliteit. Als je voor jezelf fotografeert en kwaliteitsfoto's verwacht, zal 3-4 megapixels aan je behoeften voldoen. En voor het maken van landschapsfoto's is een camera met 1,5-2 megapixels voldoende.

Stap 2

Besteed aandacht aan een van de belangrijkste kenmerken van de camera - optica. Lenzen met een vaste brandpuntsafstand zijn nu beschikbaar in camera's van het lagere segment. Duurdere camera's hebben een ingebouwde zoom waarmee je de brandpuntsafstand kunt aanpassen.

Stap 3

Vraag naar de parameters van de stroombron van de camera. Deze eigenschappen hebben geen invloed op de beeldkwaliteit, maar zijn wel belangrijk voor de bruikbaarheid van het toestel. Voedselbronnen zijn niet erg divers. Sommige camera's worden aangedreven door dure merklithiumcellen, terwijl meer betaalbare conventionele vingercellen gebruiken.

Stap 4

Het moeilijkste om te beoordelen is de kwaliteit van de elektronische vulling van een digitale camera. Voor de overgrote meerderheid van de taken is het JPEG-formaat geschikt, waarin bijna elke camera het bestand kan opslaan. Als de camera het TIFF-formaat ondersteunt, is dit een van de redenen om voor een dergelijke camera te kiezen. De ondersteuning van dit formaat getuigt van de hoge kwaliteit van de software en elektronische vulling van het apparaat.

Stap 5

Let bij het kiezen van een camera op de lijst met belichtingsprogramma's en niet op de aangegeven kwaliteit van de belichtingsbepaling. Sommige camera's hebben een functie om de belichtingsparameters handmatig in te stellen.

Stap 6

Over het algemeen is het erg moeilijk om een relatief goedkope digitale camera te kiezen op basis van alleen technische specificaties. De meest effectieve manier om te kiezen, is door afbeeldingen die met verschillende apparaten zijn gemaakt, te vergelijken en visueel te evalueren en om feedback van ervaren gebruikers te bestuderen.

Aanbevolen: