Doogee X10: Review Van Een Metalen En Goedkope Smartphone

Inhoudsopgave:

Doogee X10: Review Van Een Metalen En Goedkope Smartphone
Doogee X10: Review Van Een Metalen En Goedkope Smartphone

Video: Doogee X10: Review Van Een Metalen En Goedkope Smartphone

Video: Doogee X10: Review Van Een Metalen En Goedkope Smartphone
Video: Doogee X10 unboxing and review 2024, April
Anonim

Ultra-budget smartphone die je 'in geval van nood' voor moeder, kind en jezelf kunt kopen. De lading houdt goed vast, hij ligt lekker in de hand. Wat moet u nog meer weten voordat u besluit te kopen?

Doogee X10: review van een metalen en goedkope smartphone
Doogee X10: review van een metalen en goedkope smartphone

Doogee X10 behoort tot de categorie ultra-budget smartphones, omdat de prijs ervoor varieert van 2.600 tot 3.500 Russische roebel. Het merk Doogee is bekend, het merk is solide. Het bedrijf werkt al heel lang, maar werd algemeen bekend na de bestseller Doogee X5. Regelmatig komen er nieuwe artikelen uit en daardoor is de fabrikant te vertrouwen. Het doogee x10-model wordt gepositioneerd als een stijlvolle en betrouwbare (vanwege de metalen behuizing) smartphone met een voldoende ruime batterij.

Doogee X10-ontwerp

De vijf-inch telefoon ligt best lekker in de hand. Het achterpaneel is van metaal. De hoes kan eenvoudig worden verwijderd. De frames zijn van metaal, de voorkant van de smartphone is van glas. De combinatie van deze materialen wordt vaak gevonden in duurdere telefoons, waarvan de prijs begint bij 6000 roebel.

Uiterlijk verschilt de smartphone niet veel van de meeste andere. Het ontwerp is laconiek, veelzijdig en roept geen bijzondere emoties op. Er is geen vingerafdrukscanner die nu zo populair is, maar de prijs impliceert deze "chip" niet. Op de achterkant van de telefoon bevindt zich een kijkgaatje voor de camera, een externe luidspreker en een flitser. Ook het frontpaneel is standaard: aanraakgevoelige navigatietoetsen, een naderings- en lichtsensor en een speaker.

De Doogee X10 is verkrijgbaar in drie kleuren: Champagne Gold, Space Silver en Dark Obsidian.

Doogee X10 specificaties

Van een ultra-budget smartphone mag je geen uitmuntende prestaties verwachten. Het vijf inch beeldscherm van de Doogee X10 is uitgerust met een IPS-matrix. De schermresolutie is slechts 480x854, maar in een aantal bronnen staat informatie over de HD-resolutie. Het is deze parameter, zoals u weet, die rechtstreeks van invloed is op de reactiesnelheid van de telefoon: hoe hoger de resolutie, hoe meer de processor erbij betrokken is. En de processor is slechts het geheim van de lage prijs van deze smartphone.

De Doogee X10 heeft een vrij oude (geïntroduceerd in het najaar van 2015) MediaTek MT6570 processor met twee cores. Het was nooit populair omdat er in die tijd krachtigere en vergelijkbare opties bestonden. De synthetische AnTuTu-test laat een resultaat zien van slechts 18 duizend punten, wat zeer, zeer bescheiden is. Hieruit volgt dat Doogee X10 de gebruiker een redelijk comfortabel gebruik van sociale netwerken kan bieden, op internet kan surfen en het eenvoudigste speelgoed kan lanceren, maar niet is ontworpen om serieuzere problemen op te lossen.

De snelheid van de smartphone is ook afhankelijk van het RAM-geheugen en het ingebouwde geheugen. Doogee X10 heeft 8 gigabyte aan boord en slechts 512 megabyte RAM, hoewel het geen kwaad zou om 1 gigabyte RAM te hebben voor multitasking en gebruiksgemak.

Doogee X10 heeft twee camera's: hoofd- en voorkant. De eerste heeft slechts 5 megapixels, f/2.2, flitser en CMOS-sensor, terwijl de tweede slechts 2 megapixels heeft. Beide camera's hebben een autofocusfunctie. Indien nodig is het mogelijk om het werkschema van de kliniek of het etiket van een product te fotograferen, maar niet meer. Van kwalitatieve selfies en foodfoto's voor Instagram is geen sprake.

De fabrikant zegt dat een van de belangrijkste voordelen van Doogee X10 een batterij met hoge capaciteit is - 3 360 mAh. Dit is niet veel (in vergelijking met zakelijke smartphones), maar met zwakke hardware gaat de batterij lang genoeg mee - anderhalve tot twee dagen.

De beoordeling zal onvolledig zijn als u de softwarevulling vergeet. De Doogee X10-smartphone draait op Android 6.0.

Dus "Dugi", "Dodge" of "Doji" (geen van de eigenaren van telefoons van dit merk weet precies hoe ze de naam correct moeten lezen) van het X10-model bleek zwak, goedkoop, maar behoorlijk efficiënt. Prijs, batterijcapaciteit en metalen elementen van de behuizing zijn de drie belangrijkste en misschien wel de enige voordelen van deze smartphone. De nadelen zijn onder meer een lage werksnelheid, slechte prestaties en ronduit onbruikbare camera's.

Aanbevolen: