Hoe Kies Je Een Platte Tv

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Platte Tv
Hoe Kies Je Een Platte Tv

Video: Hoe Kies Je Een Platte Tv

Video: Hoe Kies Je Een Platte Tv
Video: How to Choose a Flat-Screen TV 2024, Maart
Anonim

Momenteel staan de winkelschappen vol met verschillende modellen plasma- en lcd-tv's. Om geen fouten te maken bij het kiezen van een geschikt model, moet rekening worden gehouden met verschillende basisparameters.

Hoe kies je een platte tv
Hoe kies je een platte tv

instructies:

Stap 1

Begin met het kiezen van de diagonaal van je tv. Vergeet de populaire overtuiging dat een tv van elke diagonaal in de meeste kamers kan worden gebruikt. De optimale kijkafstand voor tv moet ongeveer 2,5 keer de diagonaal van het scherm zijn. Die. wil je een 50 inch lcd tv (circa 125 cm) aanschaffen, dan dien je deze tv op drie meter van de kijker te plaatsen. Anders kunnen schermkorrels worden opgemerkt en zullen de ogen na langdurig kijken erg vermoeid raken.

Stap 2

Het tweede kenmerk waar u op moet letten, is de maximale beeldresolutie. Ga niet achter de Full HD-video-ervaring aan als je een 32-inch of kleinere tv wilt kopen. Het verschil tussen Full HD en gewone HD op dergelijke schermen is bijna niet waarneembaar. U betaalt gewoon te veel voor deze mogelijkheid.

Stap 3

Ontdek de kleurdiepte en verversingssnelheid. Hoe hoger ze zijn, hoe beter natuurlijk. Maar er is één kanttekening: als je geen schotelantenne, ontvanger of dvd-station op je tv gaat aansluiten, moet je deze parameters niet najagen. De kwaliteit van het beeld dat via het "standaard" kanaal wordt uitgezonden, laat veel te wensen over. Idealiter zou de verversingssnelheid niet lager moeten zijn dan 60 Hz voor een LCD en 100 Hz voor een plasma-tv.

Stap 4

Overweeg de noodzaak van extra functies en connectoren. Veel moderne tv's zijn voorzien van meerdere sleuven voor het aansluiten van HDMI-kabels en zelfs LAN. Dit is ongetwijfeld een enorm pluspunt als je echt gebruik maakt van deze kanalen. Houd er rekening mee dat de prijs van een dergelijke tv aanzienlijk kan verschillen van de prijs van een vergelijkbaar model zonder de aangegeven connectoren.

Stap 5

Let goed op het type display. Glanzende schermen weerkaatsen het zonlicht sterk. Een tv met zo'n display is erg moeilijk om naar te kijken wanneer deze wordt blootgesteld aan direct zonlicht en zelfs het licht dat wordt uitgestraald door krachtige kamerlampen.

Aanbevolen: