3D-video Maken Voor Weergave Op Een 3D-tv Of Monitor Or

Inhoudsopgave:

3D-video Maken Voor Weergave Op Een 3D-tv Of Monitor Or
3D-video Maken Voor Weergave Op Een 3D-tv Of Monitor Or

Video: 3D-video Maken Voor Weergave Op Een 3D-tv Of Monitor Or

Video: 3D-video Maken Voor Weergave Op Een 3D-tv Of Monitor Or
Video: Как смотреть 3D на любом 2D-экране (ПК, смартфон, ноутбук, телевизор и т. Д.) 2024, Mei
Anonim

Er is een groeiende populariteit van 3D-tv's, die in de meeste gevallen worden gebruikt om afgewerkte 3D-films te bekijken. Is het mogelijk om zelf een 3D-video te maken om op zo'n tv te bekijken en hoe maak je deze video comfortabel om naar te kijken? Dit is mogelijk, maar vereist software om met video te werken en de mogelijkheid om met twee apparaten tegelijk video op te nemen, bijvoorbeeld een paar twee camera's.

3D-video maken voor weergave op een 3D-tv of monitor or
3D-video maken voor weergave op een 3D-tv of monitor or

Noodzakelijk

  • - 2 videobestanden gemaakt met een paar goede kwaliteit (een vanaf het linker opnamepunt (hoek), de andere vanaf de rechterkant);
  • - programma voor het werken met video Nero Vidio 11 of vergelijkbaar;
  • - TV of monitor met de functie om 3D-video in verticaal of horizontaal anamorf stereoformaat te bekijken voor het bekijken van de resulterende video.

instructies:

Stap 1

Open het programma en maak een nieuwe film van HDTV-kwaliteit.

Nieuwe filmopties
Nieuwe filmopties

Stap 2

We laden videobestanden vanuit de rechter- en linkerhoek in de film. We plaatsen ze op de videoreeksschaal voor synchrone weergave, zoals weergegeven in de afbeelding. In dit voorbeeld zijn de rechter- en linkerweergave in verschillende verhoudingen en met verschillende resoluties opgenomen. Het is raadzaam om dit niet toe te staan bij het fotograferen, maar dit is geen fatale belemmering.

Links en rechts weergaven op de beeldschaal
Links en rechts weergaven op de beeldschaal

Stap 3

Stel voor de video vanuit de bovenstaande hoek de transparantieparameter in met de naam Haze = 50%. Hiermee worden beide weergaven visueel aangepast aan schaal en locatie in het algemene beeld. Als de weergaven in de tijd niet overeenkomen, moeten ze worden gesynchroniseerd. Voor nauwkeurige correctie kunt u het beste een goed gedefinieerd onderwerp met de hoogste bewegingssnelheid selecteren. Gebruikmakend van de transparantie van de bovenste video, verschuiven we het leidende beeld achteruit langs de tijdlijn in stappen van één frame totdat we het samenvallen van de bewegingsfasen van beide weergaven bereiken. We snijden de overtollige uiteinden op de tijdschaal af met een nauwkeurigheid van 1 frame, als ze niet samenvallen.

Dekkingsparameter ~ 50% voor het bovenaanzicht
Dekkingsparameter ~ 50% voor het bovenaanzicht

Stap 4

Laten we een beetje inzoomen op beide weergaven, met behoud van de verhoudingen. Hierdoor kun je het beeld horizontaal verschuiven en krijg je tegelijkertijd geen lege randen in het totaalbeeld. Stel voor een grotere weergave de parameter Schaal = 110% in. Kies voor een andere hoek de schaal zo dat de afbeeldingen qua formaat overeenkomen. Als beide weergaven met dezelfde resolutie zijn gemaakt, stelt u gewoon de parameter Schaal = 110% in zoals voor de eerste weergave.

Stel de schaal in = 110%
Stel de schaal in = 110%

Stap 5

Om comfortabel naar 3D-video te kunnen kijken, is het noodzakelijk dat alle objecten op het scherm die op de rand van het scherm vallen, visueel in de tv kijken en niet naar de kijker uitsteken. Dit geldt niet voor objecten in het midden van het scherm, deze kunnen voor het tv-scherm vliegen en dit ziet er normaal uit. Om dit te bereiken, gaan we de uitlijning van de hoeken instellen. Nadat u het bewerkte deel van de video heeft bekeken, selecteert u een voorgrondobject dat zich het dichtst bij de kijker bevindt en een van de vier zijden van het scherm kruist. Met behulp van de transparantie van de bovenste afbeelding, met behulp van de X-positie-parameter, verschuiven we het bovenste aanzicht in de richting van de nadering van het geselecteerde object met de afbeelding van hetzelfde object onder een andere hoek tot ongeveer de helft van volledig toeval, zonder aandacht te schenken aan de objecten op de achtergrond.

De positie van één hoek aanpassen
De positie van één hoek aanpassen

Stap 6

Ga op dezelfde manier te werk met de parameter X Positie van het onderste aanzicht. Als resultaat krijgen we een volledige overlay van afbeeldingen van het geselecteerde object van de rechter- en linkerverkortingen. Dit maakt het mogelijk om dit object visueel waar te nemen op een 3D-tv-scherm alsof het zich in het vlak van het scherm bevindt, en objecten op afstand - in de diepte van het scherm. Met de parameter Y-positie kunt u de uitlijning van objecten in hoogte aanpassen als er een verticale verschuiving is.

De positie van een andere hoek aanpassen
De positie van een andere hoek aanpassen

Stap 7

Daarna moet u ervoor zorgen dat de schaalparameters groot genoeg waren en dat de weergaven niet meer hoefden te worden verschoven dan voordat u de rand van het weergavebeeld aanraakte met de rand van het algemene beeld. Anders hebben we een zwarte doos aan de linker- of rechterrand van het scherm. Als dit gebeurt, is het noodzakelijk om de waarde van de schaalparameters in beide weergaven te verhogen en de uitlijning te corrigeren.

De positie van de camerahoeken binnen het scherm controleren
De positie van de camerahoeken binnen het scherm controleren

Stap 8

Om ervoor te zorgen dat het geluid dat in twee bestanden met hoeken is opgenomen, niet overlapt en geen onnodige interferentie veroorzaakt, is het noodzakelijk om de parameter "Volumeniveau" in te stellen op ten minste één van de hoeken, of zelfs het audiokanaal ervan te verwijderen.

Eliminatie van onnodige geluidskanalen
Eliminatie van onnodige geluidskanalen

Stap 9

We transformeren 3D-video naar anamorf stereoformaat.

Deze handleiding beschrijft hoe u een verticaal anamorf stereoformaat kunt verkrijgen, met een linkeraanzicht van bovenaf. Om horizontale anamorfe stereo te verkrijgen, zijn de procedures hetzelfde met de vervanging van de transformaties van de verticale parameters door de horizontale.

1. Breng de dekking terug naar het bovenaanzicht door Haze = 100% in te stellen.

2. Comprimeer beide weergaven verticaal met de helft, door de parameter Verticaal schalen = de helft van de geselecteerde schaal in te stellen, zonder de waarde voor Horizontale schaal te wijzigen.

3. Verplaats de weergaven in verticale richting met een hoeveelheid = een kwart van de verticale grootte van het frame. Voor HDTV 720p is deze offset = 180. Til het linkeraanzicht op door de Positie Y = 180 (= 360 - 180) in te stellen. Verplaats het rechteraanzicht naar beneden door de parameter Positie Y = 551, 2 (= 371, 2 + 180) in te stellen.

3D-video omzetten in anamorf stereoformaat
3D-video omzetten in anamorf stereoformaat

Stap 10

Door Nero Video over te schakelen naar de modus "Weergeven in volledig scherm" en de 3D-modus op de monitor in te schakelen, kunt u het resultaat al in 3D zien. Maar omdat de onderrand van het linkeraanzicht bij het schalen uit zijn oorspronkelijke afmetingen kruipt, zal deze extra rand de afbeelding van het rechteraanzicht overlappen. Dus je moet de onderkant afsnijden.

Laten we teruggaan naar de normale modus. Zoek in het effectenpalet op het tabblad Video-effect in het gedeelte Aanpassen het effect Bijsnijden en pas het toe op de weergave linksboven. Voor het effect "Crop" met de waarde van de parameter "Crop Bottom" zullen we de vereiste waarde selecteren zodat bij het bekijken in 3D-modus op volledig scherm, zoals hierboven beschreven, de ene weergave niet van bovenaf in de andere kruipt (de waarde is te hoog) of van onderaf (de waarde wordt onderschat) … In de afbeelding was deze waarde 16,8% met een verticale schaal = 112,5%. Als de schaal 55% zou zijn, dan zou de waarde van de parameter gelijk zijn aan 4,5%.

Een effect toepassen
Een effect toepassen

Stap 11

Door Nero Video over te schakelen naar de volledige schermweergave en de 3D-modus op de monitor in te schakelen, kunt u het resultaat in 3D bekijken en de juistheid van alle instellingen evalueren.

Weergave op volledig scherm
Weergave op volledig scherm

Stap 12

Om de resulterende video naar een bestand te exporteren, moet u een formaat selecteren en de profielparameters configureren zodat het resulterende 3D-videobestand niet slechter van kwaliteit is dan de originele bestanden. Kies een locatie om de video op te slaan, stel een bestandsnaam in en begin met exporteren. Nadat het bestand is opgenomen, kan het in echte kwaliteit worden bekeken op het scherm van uw 3D-tv of monitor.

Aanbevolen: