Hoe Installeer Ik Een Fietscomputer

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Fietscomputer
Hoe Installeer Ik Een Fietscomputer

Video: Hoe Installeer Ik Een Fietscomputer

Video: Hoe Installeer Ik Een Fietscomputer
Video: How To Install A Bicycle Computer 2024, Maart
Anonim

Een moderne fietscomputer is een elektronisch apparaat waarmee u informatie kunt ontvangen over de bewegingsparameters tijdens het fietsen. Het installeren van de computer op de fiets duurt meestal even.

De fietscomputer installeren
De fietscomputer installeren

Installatieregels voor fietscomputers

Meestal wordt een fietscomputer altijd geleverd met een speciale montagepad, een reed-schakelaar en een magneet op de breinaalden, pads en stropdassen.

Het is theoretisch mogelijk om de fietscomputer overal op de wielspaak te installeren. Desalniettemin wordt aanbevolen om de magneet dichter bij de bus te plaatsen om de snelheid te verlagen en de tijd die nodig is om de reed-schakelaar te laten werken te verlengen. Als u ervoor kiest om de computer in de buurt van de velg te monteren wanneer het wiel groot is, kunnen de metingen onnauwkeurig zijn.

Je moet dus eerst de fietscomputersensor aan de bevestigingsbout of vork bevestigen. Zorg ervoor dat u de positie van de magneet en de reed-schakelaar aanpast. Bijna alle bedrade computers worden geleverd met een speciaal beschermend plastic omhulsel dat de draad stevig aan het frame bevestigt. In dit geval kan de draad worden omwikkeld met een speciale transparante polyestertape. Trouwens, voordat u de draad opwindt, moet u de netheid van de stekker en het frame controleren. Na het installeren van de magneet en reed-schakelaar, moet het voorwiel worden verwijderd om de draad gemakkelijker te kunnen leiden.

De fietscomputer vanaf de voorkant installeren

Het wordt aanbevolen om de draad langs de binnenkant van het stekkerblad te leggen. In deze positie zal het praktisch niet zichtbaar zijn. Installatie van de sensor is ook toegestaan in het voorste deel van het vorkblad. Het is beter om een klein stukje draad te laten tussen de sensor van de fietscomputer en de plek waar het draad is bevestigd. Dit wordt gedaan in het geval dat de sensor niet goed is uitgelijnd.

Het is beter om de draad aan de voorremkabel te bevestigen. Het wordt dus maximaal beschermd in de lengte. Als u uw fiets regelmatig moet repareren, moet u de draad om de remkabel wikkelen. Dit maakt het veel gemakkelijker om los te maken. Als de computer op een fiets met velgremmen moet worden gemonteerd, wordt aanbevolen om de magneet en sensor aan de linkerkant te monteren. De makkelijkste manier is om de fietscomputer op de verende vorken te plaatsen. Maar de sensoren van sommige elektronische apparaten passen gewoon niet op dergelijke stekkers. Dan moet je de koppeling van de oude voorderailleur gebruiken om een stevige computersteun te maken.

De fietscomputer vanaf de achterkant installeren

Achterop gemonteerde fietscomputers moeten onder de liggende achtervorken van de achterste driehoek lopen. Daar zullen ze bijna onzichtbaar zijn. Bij mountainbikes of hybride fietsen kan de draad aan de schakelkabel worden bevestigd.

Als dit een fiets is zonder stuurverstellers, leid dan een draad van de onderbuis naar de onderkant van de voorremkabel. Dan kan het opgehangen worden. Het is aan te raden om een stuk los draad te laten. Er moet ook een kleine opening worden gelaten tussen de losse lus en de band. En zorg ervoor dat de lus het schakelen niet hindert.

Aanbevolen: