Hoe Kies Je Een 3D-tv

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een 3D-tv
Hoe Kies Je Een 3D-tv

Video: Hoe Kies Je Een 3D-tv

Video: Hoe Kies Je Een 3D-tv
Video: How to choose the best 3D TV for you 2024, April
Anonim

Grote tv-fabrikanten zijn al lang begonnen met het produceren van modellen die de 3D-functie ondersteunen. Om de juiste 3D-tv te kiezen, moet u een aantal belangrijke nuances en verschillen kennen.

Hoe kies je een 3D-tv
Hoe kies je een 3D-tv

instructies:

Stap 1

Kies de 3D-technologie die bij u past. Gooi modellen weg waarmee u 3D-beelden kunt bekijken zonder extra accessoires. Hun beeldkwaliteit en 3D-diepte zijn veel lager. Er blijven twee typen over: actief en passief 3D. De voordelen van het eerste type zijn onder meer de hoge kwaliteit van het volumetrische beeld en het behoud van de volledige resolutie van de afbeelding. Zorg ervoor dat u uw tv met 3D actieve (sluiter) functie test voordat u deze aanschaft. Sommige mensen ervaren ernstige oogpijn na langdurig gebruik van dit type 3D-bril.

Stap 2

Als je geld wilt besparen, koop dan een passieve 3D-tv. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de resolutie van de foto bij weergave met een 3D-bril 2 keer lager zal zijn dan de originele. Dit komt doordat elk oog slechts de helft van het totale beeld ontvangt. Bovendien zal de 3D-diepte lager zijn dan die van actieve technologie. Sommige bedrijven brengen films uit met een resolutie van 1920x2160, waardoor je de originele beeldkwaliteit volledig behoudt.

Stap 3

Selecteer het type televisie. De voordelen van modellen met een plasmascherm zijn onder meer hun lage kosten, hoge scansnelheid en geen flikkering. De belangrijkste nadelen: hoog stroomverbruik en groot formaat van de tv.

Stap 4

Moderne modellen lcd-tv's met led-achtergrondverlichting doen niet veel onder voor plasma-tv's. De introductie van nieuwe technologieën heeft het mogelijk gemaakt om de verversingssnelheid van het beeld aanzienlijk te verhogen en de beeldkwaliteit in het algemeen te verbeteren. Koop geen 3D-tv met een oud type achtergrondverlichting. Deze modellen zijn erg verouderd.

Stap 5

Let op de sweepfrequentie. Voor plasma-tv's blijft deze parameter altijd op een hoog niveau. Led-tv's met 3D-functie moeten een frequentie hebben van minimaal 400 Hz. Beeldvervorming zal vooral merkbaar zijn bij gebruik van passieve 3D.

Stap 6

Zorg ervoor dat u controleert op HDMI-versie 1.4. Eerdere modificaties zijn niet in staat om een hoge informatieoverdrachtsnelheid te realiseren, wat zich zal manifesteren in de vorm van beeld "freezing" of zelfs frame skipping. Moderne tv's hebben connectoren voor het aansluiten van flashkaarten en harde schijven. Het is beter om een USB 3.0-poort te gebruiken voor het bekijken van high definition 3D-films.

Stap 7

Bepaal je schermgrootte. De praktijk leert dat de diagonaal van een 3D-tv niet kleiner mag zijn dan 42 inch. Het is belangrijk om te onthouden dat de afstand tot de kijker ongeveer gelijk moet zijn aan 2 diagonalen. In het geval van 3D-tv's is dit enorm belangrijk, omdat het effect van het volume sterk kan worden vervormd als je te dichtbij kijkt.

Aanbevolen: