Hoe Een 3D-bril Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een 3D-bril Te Kiezen?
Hoe Een 3D-bril Te Kiezen?

Video: Hoe Een 3D-bril Te Kiezen?

Video: Hoe Een 3D-bril Te Kiezen?
Video: How to choose the best 3D glasses (active or passive) 2024, Mei
Anonim

Driedimensionale technologieën lieten niemand onverschillig, tegenwoordig willen steeds meer mensen een 3D-tv en een driedimensionale bril voor thuis kopen. Fabrikanten vullen de techniek vaak aan met brillen, maar die zijn zelden van goede kwaliteit. Het is beter om extra kwaliteitsaccessoires aan te schaffen.

Hoe een 3D-bril te kiezen?
Hoe een 3D-bril te kiezen?

instructies:

Stap 1

Ondanks het feit dat er tegenwoordig veel 3D-brillen worden geproduceerd, kunnen ze allemaal worden onderverdeeld in twee grote groepen: passieve en actieve brillen.

Passieve 3D-brillen zijn onderverdeeld in twee subgroepen: gepolariseerde glazen en anaglyph-brillen. Anaglyph driedimensionale glazen zijn de eenvoudigste, dit zijn dezelfde gekleurde films in kartonnen frames die we in sommige bioscopen, in winkelrekken, kunnen zien. De kleur van de folie voor de linker- en rechterzijde is uw eigen kleur, standaard brillen gebruiken rode en groene folie. Elke kleur vangt bij het uitzenden van een signaal alleen zijn eigen spectrum op; als resultaat wordt een driedimensionaal beeld verkregen, zij het met enigszins vervormde tinten.

Anaglyph-brillen met gele en blauwe lenzen helpen kleurvervormingen te voorkomen. Een van de subtypes van anaglyph-brillen wordt gebruikt voor het bekijken van Dolby 3D Digital Cinema-films. Polariserende brillen vormen door de optische eigenschappen van de gebruikte lenzen voor elk oog afzonderlijk een beeld. Maar voor dergelijke brillen moet de helderheid van het scherm worden verhoogd, anders wordt het beeld dof.

Stap 2

Actieve 3D-brillen met een sluiter verschillen van passieve brillen doordat een driedimensionaal beeld wordt gevormd door de ogen afwisselend te sluiten met speciale vloeibare kristalluiken. De tv of projector reproduceert het beeld synchroon met de bril en voor een goede werking van een dergelijke bril is een speciale sensor nodig om het signaal door te geven.

Actieve 3D-brillen zijn vrij duur, maar ze stellen u in staat om de hoogste beeldkwaliteit te krijgen. Van de minnen is het vermeldenswaard, bijvoorbeeld de marketingbeweging van sommige fabrikanten. Ze maken brillen die alleen compatibel zijn met bepaalde tv-modellen. Naast de kwaliteit van het beeld moet worden ingeschat op welke afstand de kijkers zullen zitten tijdens het kijken. Met een passieve bril kunt u 3D-films bekijken op een afstand van maximaal 6 meter, actieve apparaten - tot 15 meter. Actieve 3D-brillen zijn geschikt voor bioscopen en vergaderruimten waar het beeld wordt uitgezonden door een projector, en passieve brillen worden aanbevolen om thuis films te kijken.

Stap 3

Kijk voordat u een bril koopt naar de parameters van uw tv: de bril moet daarmee overeenkomen. Als er geen instructies voor tv zijn, onthoud dan wat voor soort bril je bij de tv hebt gekregen. Als dit een eenvoudige dunne bril was, dan is een polariserende bril heel geschikt voor jou, maar als de bril van plastic was, zwaar met aanwijzers, dan is je keuze voor een sluiterbril.

Actieve sluiterbrillen hebben een batterij, die zich op de boog bij de lens bevindt, de kwaliteit van de synchronisatie met het beeld hangt grotendeels af van de kwaliteit van het werk, dus kies een bril met de hoogste batterijcapaciteitsindicator. De batterij wordt opgeladen met mini- of micro-USB-kabels, controleer hun volledigheid en controleer ook de mogelijkheid om op te laden vanaf een computer - dit is handig. Nog handiger is het als het model van uw keuze de mogelijkheid heeft om draadloos op te laden met een speciale mat.

Stap 4

Let op de doorlaatbaarheid van de lens - dit is een indicator van de gevoeligheid ervan. Dus als de markering 30% is, dan is de afbeelding in de bril 70% donkerder dan de echte.

Stap 5

Als er kinderen in het gezin zijn, koop dan een bril voor hen apart, deze moet worden gemarkeerd met "Voor kinderen". Dergelijke brillen zijn veel lichter dan volwassenen, kleiner van formaat en hebben in de regel gevoeligere lenzen.

Stap 6

Zorg ervoor dat u met een adviseur praat, laat hem weten vanaf welke afstand u van plan bent tv te kijken. Alle driedimensionale glazen hebben een bereik, maar deze indicator wordt helemaal aan het einde van de instructies aangegeven, dus het is beter om te verduidelijken. Bioscoop- en vergaderruimtes zullen een ander model nodig hebben dan thuis. Het maximale bereik van de bril is momenteel 15 meter.

Aanbevolen: