Smartphone Review Xiaomi Redmi 5

Smartphone Review Xiaomi Redmi 5
Smartphone Review Xiaomi Redmi 5

Video: Smartphone Review Xiaomi Redmi 5

Video: Smartphone Review Xiaomi Redmi 5
Video: Xiaomi Redmi 5: Почему стоит Купить этот Смартфон. Мнение 2024, April
Anonim

Goedkoop, betrouwbaar en nu ook breedbeeld - je kunt Xiaomi Redmi 5 niet zomaar oppakken en voorbij lopen, daarom kwam het apparaat naar ons om te testen, meteen verrast door het ontbreken van NFC en archaïsche micro-USB. Maar blijkbaar zouden er enkele geweldige pluspunten moeten zijn? Hoe succesvol de "koning van de staatsmedewerkers" van Xiaomi is of niet, we zullen het nu in onze recensie vertellen.

GlimlachGroat
GlimlachGroat

Specificaties Xiaomi Redmi 5

Scherm: 5, 7 , TFT-IPS, 1440x720, capacitief, multitouch

Processor: Qualcomm Snapdragon 450, 8x1, 8GHz (Cortex-A53)

Grafische versneller: Adreno 506

Besturingssysteem: Android 7.1.2

RAM: 2/3/4 GB

Ingebouwd geheugen: 16/32 GB

Geheugenkaartondersteuning: microSDXC

Communicatie: GSM 850/900/1800/1900 MHz || UMTS 850/900/1900/2100 MHz || LTE: 1, 3, 7, 8, 20 (met firmware-upgrade)

Simkaart: nano-simkaart + nano-simkaart (comboslot), DSDS

Draadloze interfaces: Wi-Fi 802.11 b / g / n, Bluetooth 4.0

Navigatie: GPS, GLONASS, BeiDou

Camera's: hoofd - 12 Mp (flits, autofocus, f / 2, 2), voorkant - 5 Mp (flits, f / 2, 2)

Sensoren: verlichting, nabijheid, versnellingsmeter, microgyroscoop, vingerafdruk

Batterij: 3300 mAh, niet verwijderbaar

Afmetingen: 151, 8x72, 8x7, 7 mm

Gewicht: 157 gram

Verpakking en uitrusting.

Een felrode doos zonder afbeeldingen en versieringen, en aan de binnenkant zit een nette gelijmde lijst voor een oplader en een micro-USB-kabel, evenals een "paperclip" van de lade. Een van de prettige bonussen is een transparante siliconen behuizing, die de afmetingen van het apparaat iets vergroot.

Uiterlijk

Hoe aandachtiger je de gadget bekijkt, hoe meer doordachte kleine dingen je opmerkt. Het voorste deel is bedekt met glas dat aan de randen is afgerond met een dun plastic frame - in het testexemplaar is het wit. Boven het scherm in het glas bevindt zich een kleine uitsparing voor de luidspreker, rechts daarvan bevindt zich de camera aan de voorkant, links bevindt zich de licht- en nabijheidssensoreenheid en de LED-flitser. In de rechterbovenhoek is er een LED-indicator van gemiste evenementen.

Er zijn geen knoppen onder het scherm, evenals metaal aan de randen. Het werd vervangen door plastic - Xiaomi Redmi 5 heeft veel minder metaal dan zijn voorgangers. Aan de bovenkant is een 3,5 mm-connector opgebouwd uit een extra microfoon en een infraroodpoort voor het aansturen van huishoudelijke apparaten. Hieronder staan twee symmetrische gatenblokken voor de microfoon en de hoofdluidspreker, en daartussen micro-USB.

Aan de linkerkant bevindt zich een gecombineerde lade: voor twee nano-simkaarten, of één simkaart en microSDXC. Aan de rechterkant bevinden zich comfortabele metalen aan/uit- en volumetoetsen.

De metalen achterkant van de smartphone ziet er bekend uit. Boven het midden steekt een enkele camera met een kleine lens in het midden opvallend uit, daaronder een LED-flitser en een vingerafdrukscanner.

Ergonomie

De afmetingen aangegeven in de tabel met technische kenmerken van de smartphone komen niet overeen met de sensaties van het dagelijkse gebruik: in feite ligt het apparaat net zo comfortabel in de hand als de meeste vijf-inch compacte staatsmedewerkers, en de dikte van 7,7 mm speelt hierbij een belangrijke rol. In de meeste situaties is Xiaomi Redmi 5 comfortabel met één hand te bedienen en kan zelfs het meldingsgordijn worden uitgetrokken zonder vingeracrobatiek. De afwerking van de gadget is uitstekend.

Apparaat in werking

Wat we zo leuk vinden aan Redmi-apparaten, is hun toewijding aan Qualcomm-hardware. De Xiaomi Redmi 5-smartphone is geen uitzondering, de basis is de huidige budget-chipset Qualcomm Snapdragon 450 met een acht-core Cortex-A53-processor op 1,8 GHz, 3 GB RAM en een Adreno 506 grafische versneller. ook twee of vier gigabyte, en ingebouwd geheugen 16 of 32 GB - een gecombineerd slot voor een microSDXC-geheugenkaart is in ieder geval handig.

De snelheid van het werk bij het uitvoeren van de meeste routinetaken is gewoon onberispelijk. Geen spoor van vertragingen en traagheid, snelle opening van elk spel en elke applicatie. Comfort is op het niveau van een vlaggenschip, en dit is een budgetmedewerker met een breedbeeldscherm! Maar er is een voorgevoel dat niet alles zo soepel verloopt, en de benchmarks zullen zeker de waarheid vertellen.

Inderdaad, een comfortabele 60 duizend in AnTuTu en een bescheiden vertragingsshow in SlingShot maken duidelijk dat er geen wonder is gebeurd. Het volgende woord voor Gamebench en een paar resource-intensieve games. Interessant is dat de smartphone praktisch niet warm wordt tijdens game-battles en het werk van resource-intensieve applicaties. Dit komt natuurlijk door de 14nm-procestechnologie en het bescheiden stroomverbruik van de Cortex-A53-kernen. Er zijn geen problemen met het bekijken van video's in HD-resolutie, vooral als het gaat om films met theatrale beeldverhouding. Maar 4K in gewone spelers vertraagt vreselijk.

Camera

Volgens de normen van moderne apparaten is de implementatie van camera's in Xiaomi Redmi 5 saai. De belangrijkste 12-megapixel Omnivision OV12A10-sensor met 1, 2 µm korrel, autofocusoptiek en een conventionele LED-flitser. Naar voren gerichte vijf megapixel camera met vaste optiek op basis van de Omnivision OV5675 sensor en met een korrel van iets meer dan een micron. Van de chips heeft de camera aan de voorzijde alleen een flitser en is de software voor het werken met de camera traditioneel gericht op de automatische modus met een minimum aan instellingen, behalve dat het vergrendelen van de belichting en focus handig en gemakkelijk toegankelijk is.

Draadloze verbinding

Beide sleuven voor ondersteuning van nano-simkaarten werken in netwerken van de derde generatie, maar slechts één ervan kan worden gebruikt voor de behoeften van mobiel internet.

Voordelen:

snel en stabiel;

uitstekende afwerking;

goede prestaties en autonomie.

minpuntjes:

gebrek aan NFC;

geen Wi-Fi ac-ondersteuning;

plastic verpakking.

Aanbevolen: