Nokia 6: Review, Specificaties, Prijs

Inhoudsopgave:

Nokia 6: Review, Specificaties, Prijs
Nokia 6: Review, Specificaties, Prijs

Video: Nokia 6: Review, Specificaties, Prijs

Video: Nokia 6: Review, Specificaties, Prijs
Video: Nokia 6. Стоит ли брать? / Арстайл / 2024, April
Anonim

De Nokia 6 is een nieuwe middenklasse smartphone die een betaalbare prijs combineert met goede eigenschappen. Het werd officieel gepresenteerd op 8 januari 2017 in meer dan honderd landen over de hele wereld.

Nokia 6: review, specificaties, prijs
Nokia 6: review, specificaties, prijs

Uiterlijk

De Nokia 6 heeft een stijlvol ontwerp dat vergelijkbaar is met de vorige smartphones van het bedrijf. Net als zij heeft het apparaat een stevige metalen behuizing met afgeronde randen. Er zijn niet-metalen inzetstukken nodig voor signaaldoorgang. Het glas is gemaakt van hoogwaardig materiaal en bedekt de hele voorkant van de smartphone. Het scherm is niet randloos, maar de zwarte randen doen niets af aan de uitstraling van het toestel.

De diagonaal van het scherm is 5,5 inch. Aan de voorkant van het toestel zit een speaker, een frontcamera en 3 aanraakknoppen. Op de achterkant van het toestel bevinden zich de hoofdcamera en flitser, evenals het nokia-logo. De achterkant van de nieuwe smartphone bevat volumeknoppen, een aan/uit-knop en micro-usb en mini-jack 3,5 mm-aansluitingen.

Toen de nokia 6 in de verkoop ging, werd deze gepresenteerd in 4 verschillende variaties met: zwarte, blauwe, bronzen en zilveren carrosseriekleuren.

Afbeelding
Afbeelding

Kenmerken

De technische kenmerken van de Nokia 6 komen overeen met de middenklasse van het toestel. Het apparaat is krachtig genoeg voor de meeste soorten taken. Op basis van de resultaten van benchmarks en gebruikersrecensies doet de smartphone slechts iets onder voor de huawei honor 7a.

De Nokia 6 is uitgerust met een acht-core qualcomm sharpdragon 430-processor, werkend op een frequentie van 1,1 GHz tot 1,4 GHz. De processor heeft een ingebouwde qualcomm Adreno 505 videoversneller.

De smartphone heeft 3 GB RAM. Er is 32 GB permanent geheugen beschikbaar voor gebruik, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaarten tot 128 GB.

De hoofdcamera van het toestel heeft een resolutie van 16 megapixels, autofocus. 2-kleuren flitser. De 8 megapixel camera aan de voorkant heeft alleen autofocus. De maximale video-opnamekwaliteit is fullHD 1920x1080.

De Nokia6 heeft twee speakers en een dolby atmos-versterker. Er is een uitgang voor een stereo mini-jack 3,5 mm-headset.

Het display van het toestel is 5,5 inch, gemaakt met behulp van IPS-technologie. De kijkhoeken zijn groot, de kleuren zijn niet vervormd. FullHD-schermresolutie 1920x1080. Ondersteuning voor multitouch-technologie. Het gehele voorste gedeelte wordt beschermd door slagvast corning gorillaglas.

3000mAh-batterij. De geclaimde levensduur van de batterij is tot 768 uur in de standby-modus, 20 uur in de gespreksmodus.

Nokia 6 ondersteunt netwerken van de volgende generatie LTE 4G, Wi-Fi, Bluetooth 4.1, GPS, GLONASS. Geïnstalleerde versnellingsmeter, gyroscoop, kompas, licht en naderingssensoren.

Prijs

Aan het begin van de verkoop waren de kosten van nokia 6 $ 250 (ongeveer 17 duizend roebel). Op dit moment is de prijs niet veranderd en begint voor de regio's van de Russische Federatie vanaf 15 duizend roebel. Alle vier de kleurenschema's van het apparaat verschillen niet in kosten.

Aanbevolen: