Huawei Of Xiaomi: Strijd Om Vlaggenschepen

Inhoudsopgave:

Huawei Of Xiaomi: Strijd Om Vlaggenschepen
Huawei Of Xiaomi: Strijd Om Vlaggenschepen

Video: Huawei Of Xiaomi: Strijd Om Vlaggenschepen

Video: Huawei Of Xiaomi: Strijd Om Vlaggenschepen
Video: Смартфоны Xiaomi отключают от Google-сервисов: что случилось и что делать 😲 2024, Mei
Anonim

Xiaomi en Huawei zijn grote Chinese smartphonebedrijven. Apparaten van deze fabrikanten zijn enorm populair geworden voor een relatief lage prijs en goede technische eigenschappen.

Nieuwste generatie smartphones
Nieuwste generatie smartphones

Er is een veel voorkomende uitdrukking dat "alles wordt geleerd in vergelijking." En dan is er een spel zoals vijf verschillen (of meer) vinden. En dingen die eruitzien als twee erwten in een peul, kunnen uiteindelijk opvallend van elkaar verschillen. Top-end smartphones van Huawei en Xiaomi zijn op het eerste gezicht zulke gelijkaardige gespreksonderwerpen. Welke fabrikant een smartphone xiaomi of huawei kiezen? Tenzij je je gewoon moet verdiepen in subtiele nuances en ze hier echt moet vergelijken.

Afbeelding
Afbeelding

Smartphone kosten

Beide Chinese bedrijven zijn begonnen de smartphonemarkt te veroveren ten koste van hun productprijzen. Het was beduidend minder dan die van dergelijke "monsters" van smartphone-constructie, zoals Apple en Samsung. Sindsdien zijn bijna alle smartphones in prijs gestegen. Maar als Huawei de prijskaartjes naar het niveau van Koreanen heeft getrokken, dan blijft Xiaomi ze vandaag op een laag niveau houden vanwege de minimale opslag op apparaten.

De line-up

Er is echt een enorme selectie van de line-up hier. Zoals bij het ene bedrijf en het andere. Maar Huawei's keuze aan modellen is nog steeds veel beter. In 2019 presenteerde het bedrijf nog 17 nieuwste smartphonemodellen. En haar rivaal is pas negen. Huawei-vlaggenschepen hebben verschillende aanpassingen die van elkaar verschillen in schermen en andere originele kenmerken. Bij Xiaomi is de variabiliteit van dergelijke smartphones gefixeerd op kleuren en geheugen.

Smartphone-camera's

Als we de mogelijkheden in deze categorie vergelijken, kunnen we eerlijk zeggen dat Huawei-vlaggenschepen zijn uitgerust met moderne camera-apparaten die samen met Leica zijn gemaakt. Ze bezetten regelmatig een van de leidende posities op de smartphonemarkt volgens deskundige telling (DXOMark-experts). Xiaomi heeft ook goede camera's, maar wat je ook mag zeggen, ze zijn wat inferieur qua mogelijkheden. Daarom zijn de camera's van Huawei veel beter in het vlaggenschipbereik.

Telefoonautonomie is een belangrijke factor

Nog niet zo lang geleden was het belangrijkste voordeel van xiaomi de autonomie van smartphones. Maar vandaag, in de vlaggenschipcategorie van Huawei, is er een duidelijk voordeel op dit gebied. En dat allemaal omdat Xiaomi tegenwoordig niet echt een vasthoudend vlaggenschip heeft. De laatste waren, eind 2016 gepresenteerd, de Mi Mix en Mi Note 2 modellen.

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt de resultaten veilig samenvatten. In de huidige concurrentie van toptoestellen loopt de Chinese fabrikant Huawei voorop. De eretelefoon brengt het naar een welverdiend voetstuk. En het is zonder woorden duidelijk dat eer of xiomi beter is. Het merk Honor is enorm populair geworden vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding en een groot aantal innovatieve technologieën. Het bedrijf speelt snel in op veranderingen in de wereldwijde smartphonemarkt en is behoorlijk competitief in zijn segment. Dus welke telefoon is beter? Wat is beter, huavei of xiaomi? Het is altijd aan de consument om te beslissen. En alleen zijn beoordeling is het meest objectief.

Aanbevolen: