Hoe Geheugen Op Android Te Wissen

Hoe Geheugen Op Android Te Wissen
Hoe Geheugen Op Android Te Wissen

Video: Hoe Geheugen Op Android Te Wissen

Video: Hoe Geheugen Op Android Te Wissen
Video: Geheugen vrijmaken Android | Slimme tips | Mobiel.nl 2024, April
Anonim

Veel gebruikers van smartphones op basis van Android worden op een gegeven moment geconfronteerd met het probleem van gebrek aan vrije ruimte in het interne geheugen. Het volume hangt af van de klasse en het fabricagejaar van het apparaat, maar het eindigt in ieder geval vroeg of laat. Er zijn 7 manieren om Android-opslag vrij te maken voor nieuwe apps, foto's of video's.

7 manieren om het Android-geheugen te wissen
7 manieren om het Android-geheugen te wissen

Onnodige applicaties verwijderen

Dit is het eerste waar je op moet letten. Velen hebben applicaties op hun telefoon gedownload die nog nooit zijn gebruikt en die in de toekomst waarschijnlijk niet nuttig zullen zijn. Door ze te verwijderen, kunt u tientallen of zelfs honderden megabytes aan intern geheugen vrijmaken.

Afbeelding
Afbeelding

Dynamische achtergronden dumpen

De bewegende screensaver is absoluut fascinerend. Dergelijke achtergronden verbruiken echter met hoge snelheid het interne geheugen van het apparaat. Geef de voorkeur aan de klassieke statische afbeelding.

Toepassingen naar een geheugenkaart verplaatsen

De microSD-kaart wordt standaard gebruikt voor het opslaan van documenten, video's, foto's of audio. U kunt programma's handmatig selectief verplaatsen. Ga hiervoor naar. Selecteer een specifiek programma en verplaats het naar microSD.

Houd er rekening mee dat niet alle bestanden van de geselecteerde applicaties worden verplaatst. Dit geldt voor programma's die gebruikmaken van de gegevenssynchronisatiefunctie, meldingen, widgets of wallpapers bevatten.

Apps kunnen iets langzamer werken na het verplaatsen. Dit komt doordat de snelheid van de microSD-kaart lager is dan het ingebouwde systeemgeheugen.

Cache wissen

Applicaties en de browser die een internetverbinding gebruiken, vullen de cache van een mobiel apparaat op Android snel met onnodige bestanden. Bovendien slaan online spelers de beluisterde nummers op in afgelegen hoeken van het geheugen van de gadget. Speciale hulpprogramma's voor het wissen van de cache zijn ontworpen om dit probleem op te lossen. De meest populaire zijn. Vaak hebben deze hulpprogramma's een automatische reinigingsfunctie. Wees niet bang om uw cache te wissen, omdat dit op geen enkele manier de werking van applicaties zal beïnvloeden.

Ongebruikte applicaties sluiten

Programma's die op de achtergrond worden uitgevoerd, verbruiken tientallen megabytes RAM, evenals batterijvermogen. Sluit applicaties die u niet snel zult gebruiken volledig af.

Afbeelding
Afbeelding

Offline kaarten verwijderen

Offline kaarten zijn handig omdat ze helpen als er geen internetverbinding is. In de loop van de tijd kunnen ze veel ophopen, vooral onder enthousiaste reizigers en degenen die voor hun werk naar onbekende plaatsen moeten reizen. Ga naar de Google Maps-app om een lijst met offline kaarten te bekijken. Verwijder degene die u de komende dagen niet of helemaal niet zult gebruiken.

Afbeelding
Afbeelding

We slaan documenten op in cloudservices

Gebruik cloudopslag zoals. Ze zorgen voor de betrouwbare veiligheid van documenten, waardoor geheugen op het apparaat wordt vrijgemaakt.

De vermelde methoden zorgen voor een effectief gebruik van het RAM-geheugen van apparaten op basis van Android.

Aanbevolen: