Hoe Kies Je Een Tondeuse?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Tondeuse?
Hoe Kies Je Een Tondeuse?

Video: Hoe Kies Je Een Tondeuse?

Video: Hoe Kies Je Een Tondeuse?
Video: ZELF je BAARD🧔🏻 en HAAR💇🏾‍♂️FRESH houden met TONDEUSE 💈 | Lockdown Tutorial 2024, Mei
Anonim

Haartrimmers zijn relatief recent verschenen, maar zijn al behoorlijk populair geworden bij een grote verscheidenheid aan mensen. Met hun hulp kan zelfs een persoon die verre van kapper is, een origineel kapsel van een model maken. Op dit moment zijn er twee hoofdtypen tondeuses, die elk gemakkelijk en handig in gebruik zijn.

Hoe kies je een tondeuse?
Hoe kies je een tondeuse?

Twee motoren - twee verschillende modellen

Moderne tondeuses gebruiken twee verschillende soorten motoren - vibrerend en roterend. In modellen met het eerste type is een speciale elektromagnetische spoel ingebouwd, die een inductieveld creëert. Dit veld trekt gelijkmatig de motorarm aan en stoot deze af, waardoor deze in beweging komt. De motor laat op zijn beurt het opzetstuk trillen, dat wordt gebruikt om het haar te knippen. In modellen van roterende machines wordt geen magnetische, maar een elektromotor gebruikt, aangedreven door een spanningsnetwerk. Hij is het die de sproeiers van de machine in beweging zet.

Om de juiste typemachine te kiezen, moet u de voordelen van beide typen kennen

Roterende tondeuses worden als krachtiger beschouwd. Ze verbruiken 20 tot 50 watt energie en zijn geschikt voor het knippen van haar van elke dikte en mate van stijfheid. Om de juiste roterende tondeuse te kiezen, moet u er rekening mee houden dat goedkopere modellen de eerste twee weken na aankoop erg heet kunnen worden. Dit komt doordat de onderdelen van de elektromotor lange tijd op elkaar "passen". Na twee tot drie weken warmt de machine veel minder op.

Tondeuses van het vibrerende type worden geproduceerd met een vermogen van 8 tot 13 watt. Ze zijn veel lichter dan roterende modellen. De tijd van hun ononderbroken werk is echter beperkt tot slechts 20-25 minuten - daarna hebben ze een korte pauze nodig. Bovendien trillen auto's van dit type vrij sterk en vereisen daarom bepaalde rijvaardigheid.

Extra functies helpen je ook om een tondeuse op de juiste manier te kiezen

Naast het type motor dat erin wordt gebruikt, verschillen tondeuses in enkele andere aanvullende parameters. Afhankelijk van het type stroomvoorziening zijn auto's bijvoorbeeld netwerk, batterij en batterijnetwerk. Zo werken ze vanaf het netwerk, een oplaadbare batterij of vanaf de eerste en tweede tegelijk, afhankelijk van de wensen van de eigenaar. Om de juiste tondeuse te kiezen, moet je ook rekening houden met het materiaal waarvan de opzetstukken en hun mesjes zijn gemaakt. De meest duurzame en comfortabele zijn titanium en keramische mesjes.

Ten slotte is een vrij belangrijke parameter bij het kiezen van een tondeuse het geluidsniveau dat het veroorzaakt. Modellen van het trillingstype worden als luidruchtiger beschouwd dan roterende modellen. Zelfs een behuizing van speciaal geluidsabsorberend plastic kan het geluidsniveau niet verminderen. Voor sommige kopers is deze factor bij de aanschaf van een tondeuse bepalend.

Aanbevolen: