Hoe Een Gestolen Telefoon Niet Te Kopen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Gestolen Telefoon Niet Te Kopen?
Hoe Een Gestolen Telefoon Niet Te Kopen?

Video: Hoe Een Gestolen Telefoon Niet Te Kopen?

Video: Hoe Een Gestolen Telefoon Niet Te Kopen?
Video: Vinted toch niet zo makkelijk? 2024, April
Anonim

Een mobiele telefoon kopen zonder papieren van een particulier gaat gepaard met het verwerven van een gestolen ding. Om in deze situatie niet extreem te zijn, moet u bij het kiezen van een telefoon bepaalde voorzorgsmaatregelen volgen.

Hoe een gestolen telefoon niet te kopen?
Hoe een gestolen telefoon niet te kopen?

Noodzakelijk

databases van gestolen telefoons

instructies:

Stap 1

Wanneer u een mobiele telefoon uit uw handen koopt, moet u ongeveer de werkelijke kosten weergeven. Als een dure telefoon voor een zeer lage prijs wordt verkocht en tegelijkertijd geen duidelijke gebreken vertoont, is de kans dat deze wordt gestolen vrij groot. Dit geldt vooral als de telefoon wordt verkocht zonder documenten en een oplader.

Stap 2

Koop geen telefoons van dubieuze mensen. Probeer te begrijpen wat voor soort persoon u een mobiele telefoon aanbiedt, evalueer of zijn uiterlijk en gedrag vertrouwen wekken. Als je de mobiele telefoon leuk vindt, ga dan akkoord met de aankoop, maar op één voorwaarde: de verkoper laat je de gegevens van zijn paspoort herschrijven. Voel je vrij om deze eis uit te leggen uit angst om een gestolen ding te kopen. Een respectabel persoon die dringend zijn telefoon moet verkopen, gaat akkoord met dergelijke voorwaarden. Je kunt gewoon met je eigen telefoon een foto maken van de eerste pagina van zijn paspoort.

Stap 3

Er zijn veel sites op internet met databases van gestolen telefoons. Vraag de verkoper om naar het dichtstbijzijnde internetcafé te lopen en de mobiele telefoon te vergelijken met de databases. Voor verificatie heeft u een telefoonidentificatiecode nodig - IMEI Om het te zien, zet u uw telefoon aan en kiest u * # 06 #.

Stap 4

U dient zich ervan bewust te zijn dat controle aan de hand van databases niet erg effectief is, aangezien niet alle eigenaren van gestolen telefoons de identificatiecode in de databases invoeren. De vermelding van de validatiefunctie zelf is echter erg nuttig. Kijk naar de reactie van de verkoper - als hij weigert te controleren, is het beter om de aankoop te weigeren.

Stap 5

Vergeet niet dat je soms een gestolen ding niet alleen uit je handen kunt kopen, maar ook in kleine winkels die gebruikte mobiele telefoons verkopen. Sommige winkeliers knijpen een oogje dicht voor de herkomst van de telefoon en stellen geen onnodige vragen en werken soms zelfs mee met zakkenrollers. In dit geval wordt de verkoop van de telefoon uitgevoerd op basis van fictieve of andermans paspoortgegevens. Als u een gebruikte telefoon in een kleine winkel koopt, neem dan voor de zekerheid een aankoopbewijs mee.

Aanbevolen: