Een Gestolen Telefoon Vinden Stolen

Inhoudsopgave:

Een Gestolen Telefoon Vinden Stolen
Een Gestolen Telefoon Vinden Stolen

Video: Een Gestolen Telefoon Vinden Stolen

Video: Een Gestolen Telefoon Vinden Stolen
Video: How Can I Find My Phone With Imei Number - Find Stolen Phone By Imei Number 2024, April
Anonim

Diefstal van een mobiele telefoon is tegenwoordig een fenomeen, helaas niet ongewoon. De gemakkelijkste manier om uit deze situatie te komen is voor eigenaren van telefoons op iOS of Android, omdat ze een aantal applicaties kunnen gebruiken. Wie alternatieve modellen gebruikt, zal andere methoden moeten toepassen.

Een gestolen telefoon vinden stolen
Een gestolen telefoon vinden stolen

Bel eerst je telefoonnummer. Zelfs als je honderd procent zeker weet dat de telefoon is gestolen, zal het je nog steeds helpen. Misschien ligt het gewoon ergens in de buurt, misschien heeft een vriendelijke vreemdeling je telefoon gevonden en wil hem terugbrengen, of misschien heb je hem gewoon in een winkel of café achtergelaten.

Zoek ook uit of iemand in uw omgeving apps gebruikt die uw bewegingen volgen. Bijvoorbeeld ouders of significante anderen. In veel programma's kunt u exacte coördinaten opgeven. Het vinden van een telefoon is in dit geval veel gemakkelijker.

Verzamel alle informatie om te bewijzen dat dit uw telefoon is. Dit kan een garantiekaart en andere documentatie zijn die na aankoop aan u is verstrekt.

Doe aangifte van de diefstal bij de politie. Hiervoor hoeft u alleen een verklaring op te stellen. Het is goed als je al geschatte coördinaten hebt en de IMEI-code kent.

Als u uw gestolen telefoon niet kunt vinden, neem dan contact op met uw mobiele provider om uw account te blokkeren en uw simkaart te herstellen. Onthoud dat een slot voorkomt dat de telefoniste contact opneemt met de telefoon.

Voor iPhone-bezitters

Bezitters van iPhone- en Android-smartphones (Samsung, HTC, enz.) hebben geluk, want het is voor hen veel gemakkelijker om een gestolen telefoon te vinden. Bij sommige modellen is het zelfs niet mogelijk om de simkaart te vervangen

Als uw iPhone is gestolen, logt u in op uw iCloud-account met een computer of ander Apple-apparaat. Klik op de knop "Find My iPhone" (voor eigenaren van de Engelse versie: "Find My iPhone") met het radarbeeld.

Klik vervolgens in het venster dat verschijnt op het informatiepictogram. Deze bevindt zich op de zwarte locatiebalk. Daarna heb je de mogelijkheid om de telefoon te vergrendelen, gegevens ervan te wissen, een bericht te verzenden of gewoon een melodie te spelen.

Als je de coördinaten zelf hebt kunnen vinden, probeer dan niet zelf de telefoon op te nemen. Zo voorkom je gedoe en onnodige rechtszaken.

Als je je telefoon hebt kunnen vinden en deze zich op een onbekende plaats bevindt, is het beter om hem volledig te blokkeren. Dit feit elimineert volledig de kans dat je iPhone is opgehaald door vrienden of familie. Als de telefoon niet is vergrendeld, kan de dief eenvoudig de locatiefunctie uitschakelen.

Voor Android-bezitters

Android-bezitters hebben slechts één voordeel ten opzichte van bezitters van eenvoudige mobiele telefoons: een pakket speciale applicaties. Dergelijke programma's zijn speciaal ontworpen om de telefoon te vinden in geval van diefstal.

Het voordeel is dat als u eigenaar bent van de gegevens van uw account, u de applicatie vanaf een ander apparaat kunt installeren. Ga naar de Play Market, log in op je account en selecteer de gewenste applicatie. Geef vervolgens toegang en klik op de knop Installeren. Als het je lukt om alles correct te doen, worden de nodige coördinaten naar de Gmail-mail gestuurd.

heelal

Aanbevolen: