Waar Koop Je Een Ademanalyse?

Inhoudsopgave:

Waar Koop Je Een Ademanalyse?
Waar Koop Je Een Ademanalyse?

Video: Waar Koop Je Een Ademanalyse?

Video: Waar Koop Je Een Ademanalyse?
Video: Inspanningsonderzoek cardiologie met adem analyse 2024, Mei
Anonim

Een blaastest is een apparaat dat is ontworpen voor zelfcontrole van een persoon die alcohol heeft gedronken of alcoholhoudende preparaten heeft gebruikt voordat hij een voertuig bestuurt. Dit apparaat functioneert als een bloedalcoholmeter.

Waar koop je een ademanalyse?
Waar koop je een ademanalyse?

Nadat op 1 juli 2008 de nieuwe editie van het Wetboek van Administratieve Overtredingen van kracht is geworden, is de vraag naar persoonlijke zak-ademtesters voor automobilisten tientallen keren gegroeid. En dat is begrijpelijk: met een pocket breathalyzer kun je na bijvoorbeeld vriendschappelijke feestjes zelfstandig je conditie en capaciteiten controleren. Het apparaat is een geweldig cadeau voor elke autoliefhebber. Het is waar dat u moet begrijpen dat professionele breathalyzers en breathalyzers gecertificeerd en geverifieerd zijn, daarom kunnen alleen zij door verkeerspolitieagenten worden gebruikt om chauffeurs te controleren op "nuchterheid", niemand zal natuurlijk rekening houden met de metingen van een zakapparaat.

Professionele apparaten in de detailhandel worden niet vaak gevonden, maar ze kunnen worden gekocht in de MedTechnika-winkelketen of via internet bij fabrikanten worden besteld. Apparaten worden geleverd aan overheidsinstanties onder staatscontracten, elk apparaat wordt geregistreerd.

Altotester-sensor

Tegenwoordig is er een brede selectie van verschillende breathalyzers op de markt, maar slechts een paar kunnen echte hulp bieden bij het bepalen van het alcoholgehalte in het bloed. Het belangrijkste dat u moet weten bij het kopen van dit apparaat: in een breathalyzer is het belangrijkste element de sensor.

De kwaliteit van het apparaat hangt af van de mate van gevoeligheid en de neiging tot het optreden van een fout in de loop van de tijd.

Het meest wijdverbreide professionele gebruik zijn blaastesten met halfgeleidersensoren, die de autoliefhebber de aanwezigheid van alcoholresten kunnen laten zien. Sensoren nemen voor alcohol alle organische stoffen op die in het menselijk lichaam voorkomen en die kleine moleculaire afmetingen hebben. Dergelijke apparaten worden om twee redenen niet gebruikt in de verkeerspolitie: inspecteurs hebben niet zo'n hoge gevoeligheid van het apparaat nodig en nauwkeurigheid van metingen, bovendien falen dergelijke ademanalysers extreem snel.

Het is mogelijk om de gevoeligheid van het apparaat alleen in een speciaal servicecentrum te herstellen, op voorwaarde dat de consument weet waar het zich bevindt.

Daarom worden geleidertesters gebruikt voor laboratoriumtests, bij chemische en biochemische experimenten, enz. U kunt ze op bestelling bij de fabrikant kopen. In Rusland worden ze alleen geproduceerd door de fabriek in St. Petersburg, maar in Europa kunt u de productie in veel speciale centra bestellen (Finland, Zweden, Duitsland - Dräger).

Fabrikanten

De eenheden van de verkeerspolitie zijn actief uitgerust met moderne professionele breathalyzers, die elektrochemische sensoren hebben. Het leeuwendeel van de Koreaanse fabrikant SENTECH KOREA CORP, die voorheen apparatuur op de markt leverde onder het Al-merk, en nu Dingo Pro en Dingo A-070, evenals budgetmodellen Dingo A-055 en Dingo A-025, is in service.detailhandelsmarkt.

Canadese fabrikanten leveren ook exportmodellen, maar ze hebben geen eigen sensorontwikkelingen, dus kopen ze het bronmateriaal in hetzelfde Korea (sensoren gemarkeerd met A) of Duitsland (sensoren gemarkeerd met D). Je kunt een Canadese tester kopen in elke winkel met gerelateerde producten, er zijn er veel op de markt.

Aanbevolen: