Hoe Een Voorruit Te Plaatsen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Voorruit Te Plaatsen?
Hoe Een Voorruit Te Plaatsen?

Video: Hoe Een Voorruit Te Plaatsen?

Video: Hoe Een Voorruit Te Plaatsen?
Video: #VRIJDAGVLOG #3 – In de werkplaats – hoe vervang je een voorruit? Kijk mee met De Waal Autogroep 2024, Mei
Anonim

Schade aan de voorruit kan niet alleen het zicht van de bestuurder op de wegomgeving aantasten, maar ook complexere problemen veroorzaken, zoals corrosie van de stalen achterkant en schade aan de integriteit van het glas. Wanneer er barsten en schilfers op het glas verschijnen, is het daarom raadzaam om het op tijd te vervangen.

Hoe een voorruit te plaatsen?
Hoe een voorruit te plaatsen?

Noodzakelijk

Waterdichte stof, beitel, tang, speciaal apparaat met zuignappen

instructies:

Stap 1

Onderzoek het beschadigde glas en aangrenzende oppervlakken om vast te stellen wat de kwaliteitsinstallatie van het nieuwe glas zou kunnen belemmeren (deuken, krassen, corrosie). Als u ernstige schade aan het frame constateert, is het raadzaam deskundig advies in te winnen.

Stap 2

Bescherm uw voertuig tegen mogelijke schade die kan optreden bij het vervangen van glas. Leg hiervoor een waterdichte of vinyldoek op de geverfde oppervlakken naast de voorruit. Anders kan het verwijderen van het oude glas en het plaatsen van een nieuwe de lak beschadigen. Bedek de openingen in de voorruitverwarming, die zich buiten onder de voorruit bevinden, om vreemde voorwerpen buiten te houden.

Stap 3

Maak de ruitenwissers en de metalen rand rond het glas los. De metalen rand wordt verwijderd met een speciaal gereedschap (tang). Plaats het gereedschap onder een van de bezelsecties en trek het naar het midden van de voorruit. Doe hetzelfde met de rest van de randsecties.

Stap 4

Gebruik een mes om door de lijm te snijden die het beschadigde glas ondersteunt. Gebruik ook een beitel om het glas in het nest los te maken.

Stap 5

Gebruik een speciaal gereedschap met zuignappen om beschadigd glas te verwijderen.

Stap 6

Bereid de oppervlakken voor op het bevestigen van het nieuwe glas en het glas zelf. Reinig het nieuw geplaatste glas van eventueel vuil. Breng hechtmiddel aan op het bevestigingsvlak.

Stap 7

Gebruik een spuit om de naden te vullen met een speciaal mengsel om een doorlopende strook rond de hele omtrek van het voorruitgat aan te brengen.

Stap 8

Installeer de nieuwe voorruit met behulp van de zuignap. Plaats de ring terug, bevestig de ruitenwissers en reinig het glas opnieuw met een schoonmaakmiddel.

Aanbevolen: