Wat Is Satellietpositionering Met Hoge Precisie?

Wat Is Satellietpositionering Met Hoge Precisie?
Wat Is Satellietpositionering Met Hoge Precisie?

Video: Wat Is Satellietpositionering Met Hoge Precisie?

Video: Wat Is Satellietpositionering Met Hoge Precisie?
Video: Wat zijn satellieten Wat kunnen verschillende satellieten ons vertellen 2024, Mei
Anonim

Kan een ei worden opgepakt met een graafbak? Het is mogelijk als het is uitgerust met besturingsautomatiseringssystemen (ACS) op basis van GLONASS / GPS.

Wat is satellietpositionering met hoge precisie?
Wat is satellietpositionering met hoge precisie?

Zeer nauwkeurige satellietpositionering is een technologie die wijdverbreid is in het Westen en die onlangs naar Rusland is gekomen. De essentie van de technologie is om het signaal te verfijnen dat wordt ontvangen van de navigatiesatellieten van de GLONASS- en GPS-systemen (er zijn andere satellietsystemen - Beidou, QZSS en Galileo, maar het is te vroeg om te praten over hun wijdverbreide gebruik) vanwege hun verwerking door op de grond gebaseerde hardware- en softwaresystemen - netwerken van referentiestations …

Waarom is dit nodig? Iedereen heeft een mobiele telefoon of autonavigator. U bent misschien een situatie tegengekomen - u bestuurt een auto en vertrouwt op de metingen van de navigator. Op een gegeven moment zegt hij "Sla rechtsaf". Maar je ziet dat je in feite al voorbij de beurt bent. Dit komt door het feit dat een huishoudnavigator in het beste geval een positioneringsnauwkeurigheid geeft van niet beter dan 5 meter, en meestal op een plek van 10 tot 100 meter (afhankelijk van veel omstandigheden). Deze lage nauwkeurigheid wordt verklaard door het feit dat er bijna 20 duizend kilometer is tussen de satellieten en het aardoppervlak. Het radiosignaal naar uw navigator verandert als gevolg van fasevervorming en atmosferische onregelmatigheden. Om de nauwkeurigheid van het satellietsignaal te verbeteren, worden op de grond hardware- en softwaresystemen ontwikkeld die het satellietsignaal verfijnen tot 1 cm in bovenaanzicht en 2 in hoogte door middel van zogenaamde satellietcorrecties.

Een dergelijke precisie is niet nodig voor de gemiddelde persoon. Zelfs rekening houdend met de onnauwkeurigheden en ongemakken met navigatorfouten, is de bestaande nauwkeurigheid ruim voldoende. Zeer nauwkeurige satellietnavigatie op basis van netwerken van referentiestations is nodig voor industrieel gebruik - automatisering van de werking van machines en mechanismen, bewaking van vervormingen van kritieke en gevaarlijke objecten, verhoging van de nauwkeurigheid van geodetisch werk.

Het gebruik van zeer nauwkeurige navigatiecorrecties stelt u in staat om veel geld te besparen door materiaal te besparen, het werk te optimaliseren en tegelijkertijd de kwaliteit van het werk en hun efficiëntie te verbeteren. Slechts één organisatie is betrokken bij de totstandbrenging van zeer nauwkeurige satellietpositioneringsnetwerken in Rusland: een joint venture tussen het Amerikaanse bedrijf Trimble en de Russische Corporation of Rocket and Space Instrumentation and Information Systems - Rusnavgeoset

Aanbevolen: