Hoe De Multicooker Werkt

Inhoudsopgave:

Hoe De Multicooker Werkt
Hoe De Multicooker Werkt

Video: Hoe De Multicooker Werkt

Video: Hoe De Multicooker Werkt
Video: Magic Chef Multicooker- Meals in Minutes with Chef Ralph Pagano 2024, Maart
Anonim

Onlangs heeft multicooker grote bekendheid verworven op de productmarkt. Voedsel dat in dit keukenapparaat wordt bereid, steekt gunstig af in smaak en in de hoeveelheid opgeslagen nuttige stoffen van dat bereid op een gas- of elektrisch fornuis.

Hoe de multicooker werkt
Hoe de multicooker werkt

Soorten multicooker

Moderne multicooker is verkrijgbaar in 2 soorten. De eerste is een multicooker met een snelkookpanfunctie die voedsel onder druk kookt. De temperatuur in dergelijke apparaten bereikt 120 ° C, wat bijdraagt aan snel koken. Hun ontwerp is betrouwbaar en duurzaam. De tweede is een multicooker die druk aflaat via speciale kleppen. Hun werkingsprincipe is vergelijkbaar met het werk van fornuizen.

Onderdelen van de multicooker

Elk model van een multicooker omvat:

- het hoofdgedeelte (kunststof of roestvrij staal), hier bevindt zich het bedieningspaneel van het programma;

- verwijderbare kom, die keramisch of teflon gecoat kan zijn;

- hermetisch afgesloten deksel met veiligheidsventiel;

- afdichtmiddel;

- een opvangbak voor condensaat.

Wat betreft de capaciteit van de multicooker-kom, deze kan 2,5 liter of meer zijn. De keuze van de maat hangt in de meeste gevallen af van de grootte van het gezin.

Vaak worden de volgende accessoires bij het apparaat meegeleverd:

- receptenboek;

- maatbeker;

- kunststof spatel;

- potten voor het maken van yoghurt;

- diepe vetgrill;

- bak voor het stomen van voedsel, enz.

Werkingsprincipe

In de multicooker onder de kom zit een verwarmingselement met een inductieverwarmer, die zorgt voor een gelijkmatige verwarming van het gehele oppervlak van de kom. Dit is wat leidt tot een vermindering van de kooktijd in vergelijking met de traditionele methode. De verwarming in het deksel van het apparaat heeft hetzelfde doel.

De intelligente microprocessor van de multicooker regelt de temperatuur en druk in het apparaat, het volume van de verdampte vloeistof en past de kooktijd aan afhankelijk van het gewicht van de geladen ingrediënten.

Meestal zijn er geen problemen met de bediening van een multicooker. Eerst moet je de kom vullen met de producten die nodig zijn om het geselecteerde gerecht te bereiden. Hun aantal wordt beperkt door de maximale vulmarkering op de zijwand. Nadat de kom in het apparaat is geplaatst, is het noodzakelijk om het deksel te sluiten en de juiste modus voor het betreffende gerecht te selecteren. Dit kan met behulp van het receptenboek dat in de kit zit.

Maaltijden koken

De multicooker biedt de mogelijkheid om een breed scala aan gerechten te bereiden: soepen, hoofdgerechten, desserts en zelfs gebak. Het kan in de volgende modi werken: stoven, pap, stomen, yoghurt, ontbijtgranen en andere.

De meeste moderne multicooker-modellen hebben een automatische verwarmingsfunctie, waarmee u gekookt voedsel lang warm kunt houden.

Een handige functie is "uitgestelde start", wanneer de bereiding van het in het menu geselecteerde gerecht na een bepaalde tijd start.

Aanbevolen: