Hoe Vervoer Je Een Buitenboordmotor?

Inhoudsopgave:

Hoe Vervoer Je Een Buitenboordmotor?
Hoe Vervoer Je Een Buitenboordmotor?

Video: Hoe Vervoer Je Een Buitenboordmotor?

Video: Hoe Vervoer Je Een Buitenboordmotor?
Video: How I store and transport my Tohatsu 9.8hp outboard. 2024, April
Anonim

Een bootmotor is een complex en duur mechanisme dat zorgvuldige behandeling vereist. Dit geldt niet alleen voor de werking, maar ook voor andere aspecten, waaronder transport, wanneer de motor niet als motor kan dienen. Vervoer over land heeft een aantal kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden.

Hoe vervoer je een buitenboordmotor?
Hoe vervoer je een buitenboordmotor?

instructies:

Stap 1

Rechtop transporteren: De meest correcte manier om de motor te vervoeren (en op te bergen) is om rechtop te staan, net zoals bij gebruik op een boot. Zorg bij rechtop transport voor voldoende afstand tussen de onderkant van de motor en de weg, anders kan de motor beschadigd raken tijdens het transport. Bij onvoldoende bodemvrijheid is transport in opgevouwen toestand mogelijk, bijvoorbeeld met een spiegelstang. De brandstoftank mag niet volledig worden gevuld, omdat benzine bij verwarming in volume uitzet. Dit kan leiden tot drukopbouw in de brandstoftank en daardoor tot brandstoflekkage en brandgevaar.

Stap 2

Een tweetaktmotor horizontaal vervoeren Het horizontaal vervoeren van een tweetaktmotor is meestal niet kritisch, maar er zijn een paar nuances om te overwegen. Allereerst mag er geen benzine uit de carburateur stromen. De versnellingsbak ("poot") moet lager zijn dan de motor. Om schade te voorkomen, moet u de motor goed ondersteunen en er dik materiaal onder leggen.

Stap 3

Viertaktmotor horizontaal vervoeren De viertaktmotor kan alleen op de rechterzijde vervoerd worden, anders kan er olie uit het carter lekken en in de cilinderkop komen, waardoor de motor beschadigd kan raken. U moet ook de nodige aandacht besteden aan de bevestiging en opvulling. Net als bij een tweetaktmotor mag de versnellingsbak van een viertaktmotor niet hoger zijn dan de motor.

Aanbevolen: