Wat Is Een Spinner?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Spinner?
Wat Is Een Spinner?

Video: Wat Is Een Spinner?

Video: Wat Is Een Spinner?
Video: Wat is een spinner kunstaas - Uitleg van Korting op hengelsport 2024, Mei
Anonim

Hoe paradoxaal het ook mag lijken, maar in de moderne jeugdomgeving, die gewend is aan het gebruik van hightech-apparaten in het dagelijks leven, is een eenvoudig stuk speelgoed, een spinner genaamd, ongelooflijk populair. Het apparaat is bedoeld voor zowel recreatieve als therapeutische doeleinden en heeft een anti-stress effect.

Spinner
Spinner

Oplettende mensen hebben waarschijnlijk herhaaldelijk opgemerkt hoe hun gesprekspartners tijdens een gesprek of het nadenken over een idee kleine voorwerpen in hun handen draaien, op een automatische penknop klikken, krullen tekenen op een stuk papier, een haarlok om hun vinger winden of optreden andere repetitieve handelingen.

Psychologen zeggen dat dergelijke manipulaties helpen focussen, stress verlichten en een gunstig effect hebben op mensen die het om gezondheidsredenen moeilijk vinden om zich op een taak te concentreren. En als eerdere rozenkranskralen, speelgoed zoals jojo's, handtrainers of kleine topjes, afgewikkeld met slechts twee vingers, voor dergelijke doeleinden dienden, zijn spinners nu aan de top van populariteit.

Wat is een spinner?

Een antistress speelgoed is een eenvoudige constructie in de vorm van een klaverbloem: drie (soms twee, vier of meer) kleine bladen, met in het midden een metalen of keramische lager. De behuizing van het apparaat is meestal gemaakt van veelkleurig plastic, maar er zijn ook houten, messing, koperen of zelfs titanium spinners.

Door het compacte ontwerp van het speelgoed kunt u het in uw zak of tas meenemen en gebruiken tijdens lange transportreizen, in de rij wachten of als afleiding in toestanden van verhoogde nerveuze prikkelbaarheid. Daarnaast wordt aangenomen dat de spinner een gunstig effect heeft op de ontwikkeling van fijne motoriek en een positief effect heeft op het herstel van spieractiviteit na handblessures.

Waarom een spinner gebruiken?

Volgens sommige bronnen werden spinners in eerste instantie op de markt gebracht als apparaten die aanzienlijke voordelen konden bieden aan mensen van alle leeftijden, inclusief kinderen, met aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit, verhoogde angst en zelfs autisme. Vervolgens werd deze mening vaak in twijfel getrokken vanwege het onvoldoende aantal klinische onderzoeken, maar veel leraren die met moeilijke kinderen werken, beweren dat spinners echt een zeer gunstig effect hebben op de psyche van het kind.

Ook zijn deze apparaten vrij vaak te vinden op de etalages van winkels die elektronische sigaretten verkopen. Dit komt doordat mensen die proberen te stoppen met roken vaak symptomen zoals overmatige nervositeit en prikkelbaarheid als bijwerkingen ervaren, en spinners neutraliseren deze energie en sturen deze in een andere richting.

Hoe een spinner te gebruiken?

Het apparaat heeft geen externe of interne stroombronnen nodig, de rotatie van de bladen wordt mechanisch uitgevoerd. Om dit te doen, houdt u de spinner met twee vingers bij het centrale deel vast en start u de rotatie van de messen met één klik. De tijd en snelheid van rotatie zullen afhangen van de kwaliteit van het lager en het materiaal van de behuizing: sommige dure modellen kunnen tientallen minuten niet stoppen, wat een nogal betoverende indruk maakt op waarnemers.

Naast de gebruikelijke observatie van roterende bladen, oefenen veel fans van dit speelgoed verschillende ingewikkelde trucs uit, waarbij ze echte wedstrijden organiseren met een draaiend speelgoed. Een video van een muzikant die draaiende bladen van een spinner gebruikt als plectrum voor het spelen van de basgitaar is algemeen bekend - dit gebruik van het speelgoed grenst aan bewonderenswaardige vaardigheid.

Aanbevolen: