Hoe Een Motor Te Monteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Motor Te Monteren?
Hoe Een Motor Te Monteren?

Video: Hoe Een Motor Te Monteren?

Video: Hoe Een Motor Te Monteren?
Video: Mercedes AMG V8 ENGINE - PRODUCTION (German Car Factory) 2024, Mei
Anonim

Speelgoedwinkels verkopen kits voor het samenstellen van werkende modellen van geborstelde elektromotoren. Volgens het werkingsprincipe verschilt een motor gemaakt van een dergelijke set niet van de echte.

Hoe een motor te monteren?
Hoe een motor te monteren?

instructies:

Stap 1

Koop een kit om een demo-werkmodel van een geborstelde elektromotor samen te stellen. De geschatte kosten variëren van 300 tot 450 roebel. Moderne versies van dergelijke kits, bijvoorbeeld uit Meccano, worden in China geproduceerd. Meestal zit alles wat je nodig hebt in hun pakket, inclusief bevestigingsmiddelen, maar met uitzondering van het gereedschap.

Stap 2

Als het motoranker gedemonteerd wordt geleverd, zet het dan weer in elkaar. Wind alle windingen op, let vooral op de windrichting. Monteer de lamellen op het verdeelstuk. Sluit de wikkelingen hierop aan volgens de tabel in de handleiding van de set. Observeer tegelijkertijd hun fasering.

Stap 3

Plaats de stator op de basis die bij de set is geleverd. Als de permanente magneten er nog niet in zijn geplaatst, plaats ze dan en let op de positie van de polen die in de instructies zijn aangegeven. Zet de magneten goed vast.

Stap 4

Plaats het anker in de stator volgens het montageschema. Installeer de borstelhouder op de basis en daarin - de borstels.

Stap 5

Schuif de lagers op de rotor. Installeer ze in de houders (als ze niet één geheel vormen met de lagers in uw set) en bevestig ze aan de basis.

Stap 6

Controleer of de door u gemonteerde motor volledig overeenkomt met het montageschema. Zorg ervoor dat het experiment niet wordt uitgevoerd in een atmosfeer van ontvlambare of explosieve gassen, dampen of suspensies. Sluit de motor aan op een goed geïsoleerde stroombron met de parameters die in de instructies worden aanbevolen. Het begint te draaien.

Stap 7

Probeer de voedingsspanning van de motor te verlagen (maar niet te verhogen!) en draai de polariteit van de voeding om. Kijk wat er verandert. Pas op voor de verhoogde zelfinductiespanning die optreedt bij het schakelen van de wikkelingen, maar ook bij het uitschakelen van de stroom. Probeer een klein neonlicht aan te sluiten tussen twee ankerbladen met de motor uit. Zet hem zo vast dat hij niets raakt tijdens het draaien en de balans bijna niet verstoort. Zet de motor aan, en door de gloed van het zwaailicht zorg je ervoor dat de zelfinductiespanning ook daadwerkelijk aanwezig is.

Aanbevolen: