Hoe De Batterij Thuis Op Te Laden?

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterij Thuis Op Te Laden?
Hoe De Batterij Thuis Op Te Laden?

Video: Hoe De Batterij Thuis Op Te Laden?

Video: Hoe De Batterij Thuis Op Te Laden?
Video: Wat is een thuisbatterij? Hoe werkt dit? Is dit financieel voordelig? 2024, April
Anonim

Dit probleem wordt voortdurend geconfronteerd met autobezitters die ofwel helemaal geen garage hebben, of er is geen stroomvoorziening in de garage. In dit geval moet u de accu uit de auto halen en thuis opladen.

Hoe de batterij thuis op te laden?
Hoe de batterij thuis op te laden?

instructies:

Stap 1

Moderne auto-acculaders kunnen een hoge mate van veiligheid bieden tijdens het opladen, dankzij speciale geïntegreerde schakelingen, beveiligingssystemen en analoge indicatieschakelingen. Hierdoor zet de laadtransformator de 220V netspanning om naar 17-20V. Het onderhoud van de batterij is eenvoudig. U hoeft alleen regelmatig het elektrolytniveau erin te controleren.

Stap 2

Lage elektrolytniveaus zijn meestal het gevolg van overladen in verband met een defecte dynamo. Gebrek aan elektrolyt in ten minste één van de cellen kan de batterij volledig vernietigen. Er zijn verschillende onderhoudsvrije accu's. Hun bovenste deel is goed gesloten met een verzegeld deksel. Dit ontwerp heeft echter een serieus nadeel - bij verlies van elektrolyt was bijvullen niet meer mogelijk.

Stap 3

Vergeet bij het bijvullen van de batterij de volgende functie niet - tijdens het opladen stijgt het elektrolytniveau, dus voeg het heel voorzichtig toe. Gemorst zuur kan de batterijbehuizing ernstig beschadigen en de kamer vullen met schadelijke giftige dampen. Tijdens het laadproces zijn veiligheidsaspecten van het grootste belang. Een vonk bij het loskoppelen van de terminal is voldoende om een explosie van grote kracht te veroorzaken als gevolg van het vrijkomen van zuurstof en waterstof. Een batterijexplosie kan zeer ernstig letsel veroorzaken.

Stap 4

De eerste stap is om te beslissen over de plaats waar u de batterij gaat opladen. Aangezien het mogelijk is dat u elektrolyt, dat zwavelzuur bevat, moet bijvullen, kunt u dit het beste doen in een goed geventileerde ruimte, bij voorkeur op een balkon of loggia. Maak naast de oplader een rubberen bol, glazen buis, hydrometer en thermometer klaar.

Stap 5

Meet dus eerst het elektrolytniveau in de accu, hiervoor schroef je de pluggen aan de bovenzijde los. De taak is vereenvoudigd als uw batterij een doorschijnende behuizing heeft. Om het in overeenstemming te brengen met de norm, vult u het aan tot een niveau tussen de "min" en "max" -markeringen. Het elektrolytniveau in een ondoorzichtige batterij wordt gemeten met een glazen buisje. Om dit te doen, steekt u deze er helemaal in, knijpt u de tube samen met uw duim en trekt u de tube eruit. Het normale niveau is 10-15 mm.

Stap 6

Tap daarna de elektrolyt terug en herhaal de handeling met de resterende potten. Als het elektrolytniveau lager is dan het minimum, voeg dan gedestilleerd water toe tot het vereiste niveau. Na twee uur kunt u de dichtheid van de elektrolyt meten. Dit is hoe lang het duurt voordat het is vermengd met water. De dichtheid van de elektrolyt wordt gemeten met een hydrometer.

Stap 7

De batterij moet worden opgeladen als de dichtheid 0,02 g / cm3 lager is dan aangegeven in de instructies. Om dit te doen, sluit u de draden van de lader zo aan op de klemmen van de batterij dat de polen samenvallen en schakelt u vervolgens de lader in. De laadstroom moet overeenkomen met 0,1 van de batterijcapaciteit. Houd tijdens het laadproces zorgvuldig de waarde van de laadstroom, temperatuur en dichtheid van de elektrolyt in de gaten. Als de markering van 40 graden wordt overschreden, moet de laadstroom worden gehalveerd of moet het laden worden onderbroken totdat de elektrolyt is afgekoeld tot 270.

Stap 8

U zult na twee uur weten of de batterij volledig is opgeladen door het kookpunt van de elektrolyt, terwijl de dichtheid niet mag veranderen. Voltooi het laadproces in de volgende volgorde: koppel eerst de lader los en pas daarna - de draden van de accu.

Aanbevolen: