Hoe Herlaadbare Batterijen Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Herlaadbare Batterijen Te Kiezen?
Hoe Herlaadbare Batterijen Te Kiezen?

Video: Hoe Herlaadbare Batterijen Te Kiezen?

Video: Hoe Herlaadbare Batterijen Te Kiezen?
Video: 🧪 Oplaadbare batterijen - 6 vwo Scheikunde uitleg Nova 9.5 Chemie 16.3 2024, Maart
Anonim

Het leven van een modern persoon is heel moeilijk voor te stellen zonder allerlei apparaten die op batterijen werken. Eenmalige vinger- en pinkbatterijen voor deze apparaten kunnen bij elke stap worden gekocht. Veel mensen kopen echter liever batterijen die meerdere keren kunnen worden opgeladen. Om ervoor te zorgen dat het apparaat niet op het meest ongelegen moment uitvalt, is het erg belangrijk om de juiste batterijen te kiezen.

Hoe oplaadbare batterijen te kiezen?
Hoe oplaadbare batterijen te kiezen?

instructies:

Stap 1

In winkels zijn er meestal verschillende soorten vinger- en pinkbatterijen. Nikkel-metaalhydride en nikkel-cadmium komen vaker voor dan andere. Ze worden aangeduid met de letters Ni-MH, Ni-cd. De markering bevindt zich meestal op de batterijhouder. Er zijn ook batterijen van andere typen - nikkel-mangaan, lithium-ion.

Stap 2

Lees aandachtig de instructies van het apparaat voordat u naar de winkel gaat. Het is goed mogelijk dat het direct aangeeft welke batterijen nodig zijn voor dit specifieke apparaat. In dit geval is uw keuze sterk vereenvoudigd. Koop alleen de gespecificeerde batterijen.

Stap 3

Als het apparaat klein is, neem het dan mee naar de winkel. Verkopers raken soms in de war en bieden je iets heel anders aan dan je nodig hebt, als ze geen camera of dictafoon voor zich zien. Om dergelijke situaties te voorkomen, laat u de verkoper uw camera of voicerecorder zien. Als u het apparaat niet bij u heeft, let dan op de markering. Vingerbatterijen worden aangeduid met AA, kleine vingers - AAA.

Stap 4

Denk goed na over de voorwaarden waaronder je het apparaat gaat gebruiken waarvoor je ze koopt. Ga je in de winter en zomer fotograferen, binnen en buiten, dan heb je batterijen nodig die niet bijzonder gevoelig zijn voor temperatuurwisselingen en ook bij strenge vorst niet snel ontladen. Nikkel-cadmiumbatterijen hebben deze eigenschap. Ze verdragen ook gemakkelijk extreme hitte. Toegegeven, ze hebben hun eigen nadeel. Dergelijke batterijen zijn minder duurzaam en zijn niet ontworpen voor een zeer groot aantal oplaadbeurten. Bovendien kunnen ze pas worden opgeladen als ze volledig zijn ontladen. Maar dit is gewoon te overzien. Hoogstwaarschijnlijk koopt u samen met de batterijen een oplader. Kies er een met een volledige ontladingsfunctie.

Stap 5

Als u niet erg geïnteresseerd bent in de werking van het apparaat bij sterke temperatuurschommelingen of in extreme omstandigheden, let dan op de batterijen die zijn gemarkeerd met Ni-MH. Bij vorst en extreme hitte worden ze snel afgevoerd. Maar bij een gemiddelde temperatuur werken ze bijna perfect. Daarnaast hebben ze nog een aantal andere opmerkelijke eigenschappen. Ze zijn krachtiger en kunnen een vrij groot aantal oplaadbeurten weerstaan. Ze hoeven echter niet volledig te worden ontladen voor de volgende lading. In tegenstelling tot nikkel-cadmium-batterijen kunnen ze opgeladen worden bewaard. Dit is erg handig als u zich vaak in omstandigheden bevindt waarin u de oplader nergens kunt aansluiten.

Stap 6

In de regel komt de door de batterij geleverde spanning overeen met wat nodig is voor de werking van de overgrote meerderheid van de apparaten. Er zijn echter uitzonderingen, dus wees niet lui om naar de parameters van uw apparaat te kijken en deze te controleren met die op de batterijen. Het kan voorkomen dat standaard batterijen niet geschikt zijn voor uw camera of dictafoon.

Stap 7

Koop twee batterijen of twee paar als u het apparaat constant en onder uiteenlopende omstandigheden gaat gebruiken. Terwijl het ene paar in de camera of dictafoon zit, wordt het tweede opgeladen. In dit geval is het handiger om verschillende batterijen te hebben voor verschillende omstandigheden. Het is beter om een universele oplader te kopen die zichzelf uitschakelt wanneer deze volledig is opgeladen en een volledige ontlaadfunctie heeft.

Aanbevolen: