Hoe Kies Je Een Ononderbroken Stroomvoorziening?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Ononderbroken Stroomvoorziening?
Hoe Kies Je Een Ononderbroken Stroomvoorziening?

Video: Hoe Kies Je Een Ononderbroken Stroomvoorziening?

Video: Hoe Kies Je Een Ononderbroken Stroomvoorziening?
Video: How to choose Uninterrupted Power Supply (UPS) Tutorial 2024, Mei
Anonim

Stroompieken en stroomuitval kunnen tot onherstelbare gevolgen leiden. Uninterruptible Power Supplies (UPS) voorkomen schade aan computers en huishoudelijke apparaten. Bovendien helpen deze apparaten belangrijke informatie die op harde schijven is opgeslagen, te behouden.

Hoe kies je een ononderbroken stroomvoorziening?
Hoe kies je een ononderbroken stroomvoorziening?

instructies:

Stap 1

Zoek uit wat voor soort apparatuur u wilt beschermen. Als we het alleen hebben over een pc en een monitor, koop dan een gespecialiseerde ononderbroken stroomvoorziening. Deze apparaten kosten iets minder, maar ze hebben alleen gespecialiseerde connectoren.

Stap 2

Als je een tv, home cinema, MFP, fax en andere soortgelijke apparatuur op het apparaat wilt aansluiten, kies dan voor een UPS met standaard stopcontacten.

Stap 3

Begin met het kiezen van het type noodstroomvoorziening. Ze zijn onderverdeeld in drie variëteiten. Het eerste type omvat apparaten die alleen worden ingeschakeld als de externe spanningsbron is losgekoppeld. De voordelen van deze apparaten zijn onder meer hun lage kosten. Een duidelijk nadeel is het feit dat er geen spanningsstabilisator in deze UPS'en zit.

Stap 4

Het tweede type omvat lijninteractieve UPS'en. Dit is een verbeterde versie van het hierboven beschreven type. Ze hebben ingebouwde stabilisatoren waarmee u niet kunt overschakelen op batterijvoeding, tenzij dit absoluut noodzakelijk is. Kies dit type UPS wanneer u uw thuiscomputer of tv wilt beschermen.

Stap 5

Als een stabiele netspanning voor u van cruciaal belang is, schaf dan een online UPS aan. Het werkingsprincipe van deze apparaten is vergelijkbaar met een laptopbatterij. De spanning wordt eerst in de batterij ingevoerd en vervolgens naar de computer of andere apparatuur verzonden. Het grote voordeel van dit type is de levering van een constante ingestelde spanning.

Stap 6

Let op het wattage van de voeding. Het moet 20% hoger zijn dan het totale stroomverbruik van de apparatuur die op de UPS wordt aangesloten. Dat wil zeggen, als uw pc een voeding van 400 watt gebruikt, moet het UPS-vermogen 480 watt of meer zijn.

Stap 7

Een andere belangrijke parameter is de capaciteit van de batterij. De levensduur van de batterij van het apparaat hangt er rechtstreeks van af. Onthoud dat het niet minder dan 10 minuten mag zijn.

Stap 8

Zoek uit of u de batterij in uw noodstroomvoorziening kunt vervangen. De kosten van een batterij bedragen doorgaans 20-30% van de prijs van een enkele eenheid.

Aanbevolen: