Hoe Een QR-code Te Scannen, Lezen En Decoderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een QR-code Te Scannen, Lezen En Decoderen
Hoe Een QR-code Te Scannen, Lezen En Decoderen

Video: Hoe Een QR-code Te Scannen, Lezen En Decoderen

Video: Hoe Een QR-code Te Scannen, Lezen En Decoderen
Video: How To Scan And Decode A QrCode Using Python 2024, April
Anonim

QR-codes worden sinds 1994 in Japan en Aziatische landen gebruikt, ze zijn letterlijk overal te vinden: van verschillende producten die in de winkelrekken liggen, kleurrijke borden tot verschillende reclamefolders.

Hoe een QR-code te scannen, lezen en decoderen
Hoe een QR-code te scannen, lezen en decoderen

Aanvankelijk werd de QR-code ontwikkeld en gepresenteerd door een bedrijf genaamd Denso-Wave voor interne behoeften, tegenwoordig wordt de code wijdverbreid gebruikt in andere gebieden, aangezien het gebruik ervan geen royalty's vereist en gratis blijft.

Barcode mutatie

Het uiterlijk werd voorafgegaan door de hoge populariteit van barcodes, wat ertoe leidde dat de hoeveelheid informatie over objecten die erin was vastgelegd niet langer voldeed aan de eisen van gebruikers. Er is een aantal experimenten uitgevoerd, waardoor het mogelijk werd gegevens op een gemakkelijkere manier te coderen.

Naast zijn populariteit in Japan, is de QR-code wijdverbreid in andere landen. In Azië wordt het al heel lang beoefend, maar vreemd genoeg in Europa en Amerika wordt het minder vaak gebruikt, omdat het zich in de beginfase bevindt.

Voorheen moesten barcodes worden gescand met een dunne straal van een speciaal apparaat dat de goederen alleen identificeerde met een digitale versleutelde code. Het belangrijkste verschil tussen de nieuwe QR-code was dat de scanner deze las als een soort tweedimensionale afbeelding, omdat de afbeelding van de QR-code speciale vierkanten zijn voor synchronisatie, die de code oriënteren zodat deze gemakkelijk door de scanner kan worden gelezen.

Het belangrijkste kenmerk van de bovenstaande code is de gemakkelijke toepassing in de handelssector, dankzij de snelle herkenning door alle aangepaste apparatuur, tot aan een gewone mobiele telefoon op het Android-, Windows- of Apple (iphone) platform.

Werken met QR

Het is de moeite waard eraan te denken dat dit een universeel opslagmedium is. Dit type codering heeft zijn erkenning verdiend omdat iedereen met een QR-code kan werken. Na het installeren van een speciale leesprogramma-herkenner in de telefoon, kan de gebruiker onmiddellijk interessante informatie naar zijn telefoon overbrengen, speciale berichten verzenden en contacten toevoegen. Veel mobiele operators houden al lang rekening met de populariteit van de QR-code en brengen mobiele apparaten uit met een vooraf gebouwde codeherkenningsfunctie.

Er is ook speciale software om QR-codes te gebruiken, voor verschillende telefoonmodellen zijn verschillende applicaties nodig.

Om een QR-code te lezen met een mobiele telefoon, heb je een werkende camera nodig. Nadat u het programma voor het lezen van QR-codes hebt gedownload, moet u het installeren en, terwijl u de camera op de QR-code richt, wachten tot het programma het decodeert en de nodige informatie weergeeft.

In Japan zelf vinden QR-codes onverwachte toepassingen: ze zijn zelfs te vinden op de begraafplaats, waar ze worden gebruikt om informatie over de overledene te geven. Deze codes worden actief gebruikt in musea die betrokken zijn bij het werk van reisbureaus. In Lviv is er bijvoorbeeld zelfs een speciale toeristenbeweging die QR-codes heeft geplaatst bij toeristische bezienswaardigheden, dit wordt gedaan zodat een toerist, zelfs alleen en zonder de taal te kennen, gemakkelijk door de nieuwe stad kan navigeren.

Aanbevolen: