Hoe Een Batterij Te Decoderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Batterij Te Decoderen?
Hoe Een Batterij Te Decoderen?
Anonim

Wanneer u een auto-accu van buitenlandse makelij aanschaft, kunt u worden geconfronteerd met de kwestie van het decoderen van de symbolen die erop zijn afgedrukt, van waaruit u informatie kunt krijgen over de juiste werking ervan.

Hoe een batterij te decoderen
Hoe een batterij te decoderen

Het is nodig

accu

instructies:

Stap 1

Bepaal de betekenis van de inscripties op de klemmen van de Japanse batterijen. Volgens de Jis-standaard kunnen ze drie soorten terminals hebben. T1 - type terminals met een positieve diameter - 14, 7 mm, negatief - 13 mm, het heeft de vorm van een afgeknotte kegel. Dit is de meest bekende optie voor onze perceptie. T2 - terminals met een diameter van respectievelijk 19, 5 en 17, 9 millimeter. Deze markering van de batterij betekent zijn hoge capaciteit. Klemmen met T3-aanduiding zijn speciaal, ze hebben platte pinnen met gaten. Ze zijn voornamelijk geïnstalleerd op A19-batterijen. T2 zijn de meest voorkomende op de Russische markt, ze zijn standaard, beschikbaar op alle soorten zowel Russische als Europese batterijen. T1 is een specifieke Japanse terminal die veel voorkomt in voertuigen met het stuur rechts.

Stap 2

Ontcijfer de etikettering van de batterijen. Het meest gedetailleerde model is de 55B24R. 55 geeft de prestaties van de batterij aan, de elektrische capaciteit. Deze parameter is nogal virtueel. Dit kenmerk is vergelijkend, het hangt van veel factoren af, de 45e Europese komt overeen met de Japanse parameter 55. B is de batterijklasse. Deze waarde geeft de breedte aan. A zijn kleine motoraccu's. De meest voorkomende is B, wat staat voor Benzine. Klasse D is geïnstalleerd op krachtige auto's, meestal dieselauto's. De rest van de klassen komen zelden in de GOS-landen, meestal samen met de auto's van de liftklasse.

Stap 3

Bepaal de lengte van de batterij aan de hand van het laatste cijfer in de markering, bijvoorbeeld in het geval van 55B24R is dit 24 centimeter. De Japanners beweren dat deze waarde bij benadering is, de fout kan ongeveer drie millimeter zijn. De laatste letter van het batterijlabel betekent rechts / links (respectievelijk R / L).

Aanbevolen: