Waarom Wifi Niet Werkt Via Een Router

Inhoudsopgave:

Waarom Wifi Niet Werkt Via Een Router
Waarom Wifi Niet Werkt Via Een Router

Video: Waarom Wifi Niet Werkt Via Een Router

Video: Waarom Wifi Niet Werkt Via Een Router
Video: How to Troubleshoot Home WiFi and Router Issues 2024, Mei
Anonim

Wi-Fi-router is een apparaat dat is ontworpen voor draadloze internetdistributie. Het voordeel van dit apparaat is de draagbaarheid. De afwezigheid van een kabel verlegt de grenzen van internetgebruik aanzienlijk en verhoogt het aantal gadgets dat verbinding kan maken met het netwerk.

Waarom wifi niet werkt via een router
Waarom wifi niet werkt via een router

Onjuiste routerconfiguratie

De belangrijkste en meest populaire reden voor het falen van een router is de onjuiste configuratie. Het wordt geproduceerd met behulp van de schijf die bij de router wordt geleverd, of via een webbrowser. Om via een schijf te configureren, sluit u de netwerkkabel aan op de router, verbindt u deze met de communicatiekabel, die ook in de set zit, met een personal computer, plaatst u de schijf in de schijf en volgt u de instructies om de verbinding tot stand te brengen.

Om de router via een webbrowser te configureren, voert u het netwerkadres "192.168.1.1" in de zoekbalk in. Er verschijnt een venster waarin u uw gebruikersnaam en wachtwoord moet invoeren. Als de instellingen eenvoudig zijn en niet door de gebruiker zijn gewijzigd, zijn de login en het wachtwoord hetzelfde. Voer op beide regels "gebruiker" of "admin" in. Eén ding is zeker te doen. Vervolgens wordt het configuratiescherm van de router geopend. In sommige modellen is het volledig in het Engels. De taal kan meestal in de rechterbovenhoek worden gewijzigd.

De aanwezigheid van de Russische taal is afhankelijk van de firmwareversie.

Klik op het tabblad "Instellingen voor internetverbindingen" en stel alle parameters van uw provider in. Start uw router opnieuw op. Bel vervolgens de technische ondersteuning van uw netwerk en vraag de operator om de router te registreren. Na een tijdje verschijnt het internet.

Storing in de netwerkkaart van de router

De volgende reden is een storing van de netwerkkaart in de router. Het kan door een stroomstoot doorbranden. De router kan echter vrij werken en geen tekenen van storing vertonen, maar de computer maakt geen verbinding met het netwerk. Om dit probleem te diagnosticeren, sluit u uw pc rechtstreeks aan met een kabel. Bel de telefoniste en vraag hen om de verbinding te controleren. Als het actief is, is de router zeker defect.

De beste plaats om de netwerkkaart te vervangen is bij een servicecentrum.

Gebrek aan stuurprogramma's voor netwerkkaarten

Het is mogelijk dat het probleem niet in de router zelf zit. Wi-Fi werkt mogelijk niet vanwege het ontbreken van stuurprogramma's voor de netwerkkaart van de computer. U kunt nieuwe stuurprogramma's bijwerken of installeren met een speciaal programma, bijvoorbeeld "Driver Solution" of met behulp van technische ondersteuning, die zich op de website van de fabrikant bevindt. De eerste methode is de eenvoudigste. Het enige dat nodig is, is het programma te installeren en uit te voeren. Het zal automatisch het apparaat detecteren waarop het stuurprogramma moet worden geïnstalleerd of bijgewerkt.

De complexiteit van de tweede methode is dat je alles zelf zult moeten zoeken. Meestal is er op de website van alle fabrikanten bijna hetzelfde algoritme van acties. Het tabblad op de startpagina "Technische ondersteuning" => "Apparaatstuurprogramma's" => "Type gebruikt product" => "Serie en model" => "Type besturingssysteem" => "Selecteer stuurprogramma's". Meestal zijn ze voor elk apparaat in groepen verdeeld. Download degene die je wilt, installeer het, start je computer opnieuw op en wifi zal verschijnen.

Aanbevolen: