Hoe Maak Je Van Een Smartphone Een Wifi-toegangspunt?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Van Een Smartphone Een Wifi-toegangspunt?
Hoe Maak Je Van Een Smartphone Een Wifi-toegangspunt?

Video: Hoe Maak Je Van Een Smartphone Een Wifi-toegangspunt?

Video: Hoe Maak Je Van Een Smartphone Een Wifi-toegangspunt?
Video: How to use Your Android as a WiFi Repeater - [NO ROOT] 2024, Mei
Anonim

Het gebruik van uw smartphone als Wi-Fi-hotspot is vrij eenvoudig - na het maken van enkele instellingen verschijnt het Wi-Fi-signaal als een normale draadloze hotspot waarmee uw andere apparaten verbinding kunnen maken. Met deze functie krijgt u gelijktijdige internettoegang voor meerdere apparaten.

Een toegangspunt instellen
Een toegangspunt instellen

Net zoals de iPhone als wifi-hotspot kan worden gebruikt, kunnen veel Android-smartphones vanaf versie 2.2 (Froyo) ook als mobiele hotspot worden gebruikt. Hierdoor kunnen maximaal 5 andere apparaten netwerkconnectiviteit delen, waaronder mobiele telefoons, tablets en computers. Het delen van Wi-Fi-gegevens is ingebouwd in alle Android-apparaten.

Hoe maak je van een smartphone een Wi-Fi-hotspot

Schakel Portable Wi-Fi Hotspot in op uw Android-smartphone. Ga naar het instellingenscherm op je telefoon. Je kunt erin komen door op de "Menu"-knop te drukken wanneer je op het hoofdscherm bent en vervolgens "Instellingen" te selecteren.

Zoek de optie "Draadloos en netwerken". U zou het menu-item "Modem en toegangspunt" moeten zien. Klik op het selectievakje ernaast om de hotspot in te schakelen en de telefoon zal zich als een router gedragen. U zou een bericht in de meldingsbalk moeten zien wanneer deze instelling is ingeschakeld.

Tik op de optie Wi-Fi-hotspotinstellingen om de hotspot te bedienen. U moet dit doen als u het standaardwachtwoord niet weet dat voor uw hotspot wordt gegenereerd. Deze heb je nodig om andere apparaten aan te sluiten. In deze instellingen kunt u ook het standaardwachtwoord, het beveiligingsniveau, de routernaam (SSID) wijzigen en ook draadloos verbonden gebruikers beheren.

Zoek een Wi-Fi-hotspot op elk van de apparaten waarmee u verbinding wilt maken met internet. Dit zal waarschijnlijk automatisch gebeuren - uw computer, tablet of smartphone zal u hoogstwaarschijnlijk laten weten dat er een nieuw draadloos netwerk is gedetecteerd om verbinding te maken. Als het niet verschijnt, kun je op je Android-apparaat draadloze netwerken vinden onder Instellingen> Draadloos en netwerken> Wi-Fi-instellingen. Breng een verbinding tot stand door het wachtwoord in te voeren dat u hierboven hebt genoteerd.

Dingen om te onthouden terwijl je dit doet

Zorg ervoor dat u de Wi-Fi-hotspotfunctie uitschakelt wanneer u niet langer met andere apparaten hoeft te delen, omdat hierdoor de batterij van uw mobiele telefoon zeer snel leeg kan raken.

Standaard wordt er hoogstwaarschijnlijk een draagbare Wi-Fi-hotspot gemaakt met WPA2-beveiliging en een gedeeld wachtwoord. Als u deze functie op een openbare plaats gebruikt of u zich zorgen maakt over de veiligheid, kunt u het beste uw wachtwoord wijzigen voordat u het alarm inschakelt.

Houd er rekening mee dat uw mobiele provider extra kosten of beperkingen in rekening kan brengen bij het gebruik van deze functie, dus controleer uw data-abonnement van tevoren of neem contact op met uw provider voor meer informatie.

Aanbevolen: