Waar Gaat Het Geld Van De Telefoon?

Inhoudsopgave:

Waar Gaat Het Geld Van De Telefoon?
Waar Gaat Het Geld Van De Telefoon?

Video: Waar Gaat Het Geld Van De Telefoon?

Video: Waar Gaat Het Geld Van De Telefoon?
Video: Geef jij een vuurtje aan een kind van 13 jaar? | Mensenkennis 2024, Mei
Anonim

Mobiel internet, multimedia messaging, videocommunicatie met behulp van mobiele gadgets en smartphones zijn gemeengoed geworden. Maar dit alles heeft zijn eigen prijs, die afhankelijk is van het prijsbeleid van de mobiele operator. Het is één ding als duidelijk is wat het geld aan de telefoon wordt uitgegeven. Maar iets anders is wanneer geld in onbekende richting uit de telefoon verdwijnt.

Waar gaat het geld van de telefoon?
Waar gaat het geld van de telefoon?

instructies:

Stap 1

Balans controleren.

Als het erop lijkt dat geld de telefoon verlaat waar het naartoe moet, of als er het gevoel is dat geld uit de portemonnee vaker naar het saldo van de telefoon gaat, is het de moeite waard om statistieken bij te houden over het saldo van de simkaart waar het geld naartoe gaat. U kunt dit zelf doen, slechts één keer per dag, bij voorkeur 's ochtends, het telefoonsaldo controleren met een speciaal USSD-verzoek. Het is verschillend voor verschillende operators. Om bijvoorbeeld het saldo van de Megafon-simkaart te controleren, moet u * 100 # bellen en vervolgens op de belknop drukken. Dit kan het beste 's ochtends worden gedaan, omdat het saldo meestal om middernacht wordt afgeschreven. Zo wordt er bijvoorbeeld geld afgeschreven voor mobiele internetdiensten. In dit geval is er vertrouwen in hoeveel geld de telefoon zal verlaten. Maar als er meer geld uit de telefoon is gegaan dan gepland, moet u bij de mobiele provider navragen welke diensten aan het telefoonnummer zijn toegewezen.

Stap 2

Balans detaillering.

Om de beschikbaarheid van extra abonnementen en abonneediensten voor een telefoonnummer te achterhalen, kunt u verschillende methoden gebruiken. De eenvoudigste is om de klantenservice te bellen. Het is voor elke provider van mobiele telefonie anders. Een andere manier is om naar de officiële website van het bedrijf te gaan, waarvan de klanten een mobiele gebruiker zijn, en het persoonlijke account in te voeren dat aan elke abonnee is toegewezen. Er is altijd informatie over welke diensten aan het nummer zijn gekoppeld en wat de kosten zijn. Voor sommigen wordt het abonnementsgeld elke dag in rekening gebracht, anderen worden maandelijks betaald.

Stap 3

Extra services uitschakelen.

Nadat het saldo en het telefoonnummer zijn gecontroleerd op de aanwezigheid van de in rekening gebrachte abonnementskosten, kunt u van een aantal hiervan de verbinding verbreken. Om dit te doen, moet u twee methoden gebruiken:

1) Bel de ondersteuningsdienst van de operator. Zodra de klant is geïdentificeerd, kan hij zonder problemen bepaalde diensten naar believen uitschakelen.

2) Met een persoonlijk internetaccount. Een overbodige wordt geselecteerd uit de lijst met verbonden services en met een paar klikken losgekoppeld.

Stap 4

Diensten die niet worden geleverd door een mobiele operator.

Feit is dat er op internet veel dubieuze diensten zijn: persoonlijke horoscopen opstellen, het geheim van een achternaam achterhalen, dubieuze bestanden downloaden bij het invoeren van een mobiele telefoon, enz. Dit zijn allemaal bronnen van verhoogd risico voor degenen die zich op deze diensten abonneren en oneerlijke internethandelaren op hun mobiele nummer wijzen. Om er vanaf te komen, moet u verschillende stappen uitvoeren:

1) Lees aandachtig de informatie op de website waar het mobiele nummer is ingevuld. Niet degene die vol staat met verschillende kleuren en opvalt, maar degene die het vaakst onderaan de pagina in kleine lettertjes wordt aangegeven. Daar zal worden vermeld hoeveel van de rekening wordt afgeschreven voor het gebruik van de diensten en wat er moet worden gedaan om ze uit te schakelen als de persoon zich er nog steeds op abonneert.

2) Onderbreking van de dienst. Dit kan een oproep zijn naar de serviceabonnee-ondersteuningsservice (meestal ziet dit nummer eruit als 8-800-…), of een specifiek sms-bericht naar een bepaald nummer sturen. Het is heel goed mogelijk dat zelfs voor het loskoppelen van de service, geld van de telefoon wordt afgeschreven, maar in de toekomst zal er geen geld van verloren gaan.

Aanbevolen: