Waarom Gaat De Telefoon Niet?

Inhoudsopgave:

Waarom Gaat De Telefoon Niet?
Waarom Gaat De Telefoon Niet?

Video: Waarom Gaat De Telefoon Niet?

Video: Waarom Gaat De Telefoon Niet?
Video: Laad je telefoon slecht of niet meer op? Dit is de oplossing! 2024, April
Anonim

Zowel vaste als mobiele telefoons kunnen plotseling stoppen met rinkelen en alle andere functies van het apparaat zullen normaal werken. Voordat u deze storing oplost, moet u de oorzaak van het optreden ervan vinden.

Waarom gaat de telefoon niet?
Waarom gaat de telefoon niet?

instructies:

Stap 1

Een bedrade telefoon met een elektronische beltoon kan stoppen met rinkelen als deze per ongeluk (zelfs als de behuizing is schoongeveegd) de belschakelaar in de Uit-stand zet. Om zo'n telefoon weer te laten rinkelen, schuift u deze schakelaar naar Lo voor gemiddeld belvolume of Hi om luid te rinkelen.

Stap 2

Als het belsignaal van de telefoon elektromechanisch is, kan het belvolume sterk dalen. Om het weer groot te maken, zoek je een regelaar op de onderkant en stel je deze in op het gewenste audioniveau.

Stap 3

Bij een telefoon met nummerherkenning kan het belsignaal verdwijnen doordat de volumeschuif in de minimumstand staat. Pak het maar op.

Stap 4

Als de telefoon die verbinding maakt met de lijn niet met twee, maar met drie draden (typisch voor Bulgaarse telefoons) stopt met rinkelen, betekent dit dat degene die de oproep verbindt, is verdwenen. Haal de telefoonstekker uit het stopcontact, sluit deze draad weer aan op de aansluiting waarvan hij is losgekomen en sluit hem vervolgens, nadat hij de stekker weer in elkaar heeft gezet, weer aan.

Stap 5

Bij een mobiele telefoon wordt het belvolume aangepast via het menu. Nadat u hebt vastgesteld dat het belsignaal is uitgeschakeld, schakelt u het opnieuw in (hoe u dit moet doen, hangt af van het model van het apparaat). Ook hebben de meeste telefoons zogenaamde profielen, waarvan sommige zo zijn ontworpen dat de telefoon niet overgaat. Als je een dergelijk profiel hebt gekozen, schakel het dan over naar een ander. De manier waarop deze omschakeling wordt uitgevoerd, is ook afhankelijk van het model van het apparaat. Bij Nokia-telefoons is bijvoorbeeld een korte druk op de aan/uit-knop meestal voldoende om het profielselectiemenu weer te geven.

Stap 6

De reden voor het ontbreken van een mobiele telefoon kan ook een storing in de luidspreker zijn. Meestal worden de stem en oproepen aan de telefoon door verschillende luidsprekers weergegeven, dus bij zo'n probleem hoor je de gesprekspartner toch niet. Een luidspreker is een zeer goedkoop artikel dat in bijna elke winkel met telefoononderdelen verkrijgbaar is. Maar het wordt aanbevolen om dit onderdeel alleen zelf te vervangen als u al ervaring hebt met het repareren van mobiele telefoons.

Aanbevolen: