Hoe U Geen Gegevens Uit Cloudopslag Verliest

Hoe U Geen Gegevens Uit Cloudopslag Verliest
Hoe U Geen Gegevens Uit Cloudopslag Verliest

Video: Hoe U Geen Gegevens Uit Cloudopslag Verliest

Video: Hoe U Geen Gegevens Uit Cloudopslag Verliest
Video: 2 Handige Apps Voor Als Je iCloud Altijd Vol Is 2024, April
Anonim

Het opslaan van gegevens in de "cloud" is de huidige trend, wat best handig is voor snelle toegang tot uw bestanden, vooral vanaf mobiele gadgets. Maar als u onvoorzichtig bent met het opslaan van uw gegevens, kunt u deze gemakkelijk kwijtraken.

Hoe voorkom je dat je gegevens uit cloudopslag verliest?
Hoe voorkom je dat je gegevens uit cloudopslag verliest?

Hoe minimaliseer je de kans op verlies van data die je in de cloud bewaart?

Alleen door gebruik te maken van de diensten van betrouwbare bedrijven die dergelijke diensten al heel lang aanbieden, weet je zeker dat het bedrijf over een week of een maand niet samen met jouw gegevens verdwijnt. Focus niet alleen op de lage prijs van cloudruimte - het is beter om een beetje te veel te betalen dan om waardevolle bestanden te verliezen.

Houd er rekening mee dat veel providers van deze service gratis een kleine hoeveelheid ruimte voor gebruikersbestanden bieden, maar naast gratis abonnementen zijn ook betaalde abonnementen wijdverbreid.

Wat is een sterk wachtwoord en hoe bedenk ik er een? Het accountwachtwoord mag niet te eenvoudig zijn (verjaardag, gebruikersnaam of koosnaampje, eenvoudige reeks cijfers, enz.) of kort. Maak voor elke site of service een apart wachtwoord aan.

De bestanden die echt belangrijk zijn, moeten in meerdere exemplaren op verschillende media worden opgeslagen. Maak een back-up op een USB-stick of externe harde schijf, cd of dvd en bewaar deze media op een veilige plaats.

Fraudeurs die op zoek zijn naar belangrijke informatie, creëren valse pagina's op internet van waaruit ze wachtwoorden verzamelen voor de bijbehorende accounts. Geef niet het wachtwoord en log in op uw account in de cloudservice met uw eigen handen, zorg ervoor dat u uw gegevens invoert op de originele website van de serviceprovider!

Open je e-mailaccount, cloudopslag of log niet in op je account op een andere site als je lange tijd niet alle bestanden op je computer (of tablet, smartphone) met antivirus hebt gecontroleerd. Zorg ervoor dat de basis van het antivirusprogramma up-to-date is. Onthoud dat zelfs de nieuwste antivirus van een bekende ontwikkelaar de gebruiker er niet van kan weerhouden domme dingen te doen.

Aanbevolen: