Wat Is Een Android-telefoon?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Android-telefoon?
Wat Is Een Android-telefoon?

Video: Wat Is Een Android-telefoon?

Video: Wat Is Een Android-telefoon?
Video: What is Android? Back to Basics 2024, Mei
Anonim

2008 stond in het teken van de geboorte van het nieuwste besturingssysteem genaamd Android, gebaseerd op de zogenaamde Linux-kernel. Dit systeem wordt geïnstalleerd op smartphones, tablets, elektronische horloges en boeken, netbooks en vele andere digitale (Android Incorporation), en vervolgens verkocht aan Google.

Wat is een Android-telefoon?
Wat is een Android-telefoon?

De kloon loopt de wereld rond

Op 23 september 2008 werd de eerste officiële versie van Android-kloon, vertaald uit het Engels, uitgebracht. De nieuwe smartphone HTC Dream werd de gelukkige eigenaar van het platform. Na enige tijd ontving Google een groot aantal aanvragen voor de introductie van dit apparaat in zijn lijn van smartphones en tabletcomputers. Tegen het einde van 2009 werd de eerste fotolijst op het Android-platform uitgebracht en twee jaar later bracht een bekende horlogefabrikant, Blue Sky (Italië), een slim polshorloge op dit platform uit.

2012 stond in het teken van de release van de eerste camera van Canon, uitgerust met het Android-platform. Het aantal apparaten dat eind september 2013 op het Android-platform draaide, bedroeg meer dan een miljard stuks.

Het Android-platform heeft zijn voordelen ten opzichte van de rest. Het eerste en belangrijkste voordeel is de implementatie van een groot aantal functies, vanwege het feit dat Android de eigenschap van openheid heeft.

Als je Android vergelijkt met zijn naaste concurrent Apple IOS, dan lopen telefoons met de eerste voorop in websurfen en het gebruiksgemak van de mogelijkheden van Google. Bovendien hebben apparaten op basis van deze basis een microSD-kaartlezer, die snelle bestandsoverdracht van elk medium naar een smartphone en vice versa mogelijk maakt. Onder andere de Bluetooth-stack is volledig geïmplementeerd in Android, deze kan zowel bestanden ontvangen als overdragen. Sommige versies van Android ondersteunen de modus om meerdere mensen tegelijk te gebruiken, dit is erg handig als je één netbook of een smartphone hebt.

Nadelen van Androids

Maar ondanks alle positieve recensies en kenmerken is er ook een "vlieg in de zalf". Een van de belangrijke nadelen van het Android-platform is dat het een aanzienlijk energieverbruik vereist, waardoor je het toestel constant moet opladen. In sommige gevallen is het mogelijk dat uw apparaat "vertraagt" bij het uitvoeren van complexe bewerkingen. Ook lijkt het voor sommigen misschien een nadeel dat je voordat je met Android aan de slag gaat alle kenmerken en functies van het apparaat zelf moet aanpassen, maar aan de andere kant zal je smartphone of tablet daarna werken zoals je wilt.

Android is natuurlijk ook een hoogwaardig en multifunctioneel platform voor telefoons.

Gezien de objectieve kenmerken geven sommigen de voorkeur aan een Android-telefoon, anderen stoppen bij IOS. Bedenk voordat je een nieuw apparaat koopt wat je ermee wilt bereiken en begin op basis hiervan het juiste platform te kiezen.

Aanbevolen: