Hoe Een Moeilijk Te Kraken Wachtwoord Te Bedenken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Moeilijk Te Kraken Wachtwoord Te Bedenken?
Hoe Een Moeilijk Te Kraken Wachtwoord Te Bedenken?

Video: Hoe Een Moeilijk Te Kraken Wachtwoord Te Bedenken?

Video: Hoe Een Moeilijk Te Kraken Wachtwoord Te Bedenken?
Video: Hoe kraakt iemand een wachtwoord? 2024, Mei
Anonim

In het kielzog van de belangstelling voor de mythische Russische hackers die zelfs in het lichaam van de ongelukkige Titanic inbreken, zou ik zo'n belangrijke kwestie willen herinneren als het behoud van toegang tot verschillende diensten op internet onder uw controle. Hoe bedenk je een wachtwoord dat moeilijk te raden is?

Hoe bedenk je een wachtwoord dat moeilijk te kraken is?
Hoe bedenk je een wachtwoord dat moeilijk te kraken is?

Waarom een sterk wachtwoord bedenken?

Tegenwoordig moet elke gebruiker met veel diensten op internet werken. Voor uw profiel op sociale netwerken, op entertainment- en professionele sites, naar uw e-mailaccount, om toegang te krijgen tot uw bankrekening, moet u een wachtwoord bedenken dat zelfs voor een ervaren hacker moeilijk te kraken is, omdat het hacken van uw persoonlijke account is vaak gepaard met materiële verliezen.

Welk wachtwoord wordt als zwak beschouwd?

Wanneer u zich op de volgende site registreert, moet u verschillende criteria onthouden waarmee rekening moet worden gehouden. Wachtwoorden voor verschillende diensten moeten verschillend zijn!

Je kunt geen simpele wachtwoorden bedenken. Voorbeelden van dergelijke wachtwoorden zijn 123, 12345, 321, 654321, 123456789, qwerty, wachtwoord, (je geboortedatum), (je voornaam / achternaam / patroniem), (de naam van je geliefde kat) en dergelijke.

Het wachtwoord mag niet kort zijn. Het is raadzaam om een wachtwoord te bedenken met een lengte van minimaal 8-10 tekens.

Twee zeer eenvoudige manieren om een sterk wachtwoord te bedenken

De eerste manier. Typ letters (hoofdletters en kleine letters), cijfers en speciale tekens (bijvoorbeeld &,%,},>, enz.) in een teksteditor in willekeurige volgorde.

Tweede manier. Onthoud het lange Russische woord en noteer het in de Engelse lay-out (bijvoorbeeld long-necked - lkbyyjittt), vervang enkele letters door hoofdletters en voeg een paar cijfers en speciale tekens ertussen in. Je zou zoiets moeten krijgen als - l2k9byY2 @ -ji + ttT.

Dit wachtwoord is moeilijk te onthouden, dus schrijf het op een stuk papier en berg het op een veilige plaats op. Bewaar de lijst met wachtwoorden niet alleen op een computer of smartphone, omdat u de toegang tot services verliest als uw gadgets kapot gaan.

Aanbevolen: