Algoritme Voor Scaler-bewerking In Lcd-monitor

Inhoudsopgave:

Algoritme Voor Scaler-bewerking In Lcd-monitor
Algoritme Voor Scaler-bewerking In Lcd-monitor

Video: Algoritme Voor Scaler-bewerking In Lcd-monitor

Video: Algoritme Voor Scaler-bewerking In Lcd-monitor
Video: Repair Led LCD Screen Pixel Faults water damaged brightly stains Hell Fleck 2024, Mei
Anonim

De scaler in de LCD-monitor is nodig om de ingangssignalen van verschillende ondersteunende interfaces te verwerken en om het uiteindelijke beeld op de matrix weer te geven met de gespecificeerde resolutie en beeldparameters.

Algoritme voor scaler-bewerking in lcd-monitor
Algoritme voor scaler-bewerking in lcd-monitor

Scaler-principes en veelzijdigheid

De veelzijdigheid van veel modificaties van scalers, vooral als een model voor lg wordt gebruikt, ligt in het vermogen van deze module om een beeld van hoge kwaliteit weer te geven op een groot aantal LCD-matrices.

Tegelijkertijd is het instellen van de parameters die hiervoor nodig zijn eenvoudig en wordt uitgevoerd met behulp van de bordfirmware. Meestal kan dit worden gedaan met behulp van een standaard USB-connector. Daarom kunt u, met behulp van een scaler en de kenmerken van zijn werk kennen, een uitstekende tv, monitor of standaardspeler maken die bestanden afspeelt vanaf een USB-flashstation vanaf elke laptop of een dode monitor met een werkende matrix.

Wat is een scaler en wat zijn de kenmerken van zijn werk?

Als we een scaler beschrijven, dan is het in feite een multifunctionele processor, die qua functies en werking is geoptimaliseerd voor één belangrijke taak: beeldverwerking. De scaler kan zich automatisch aanpassen aan de invoersignaalformaten door opdrachten te ontvangen van de LCD-processor.

Als de monitor op het bord een frem-buffer of RAM heeft, dan is een andere functie van de scaler om met dit RAM-geheugen te werken. Daarom zijn veel modificaties van moderne scanners bovendien uitgerust met een interface voor het functioneren met dynamisch geheugen.

De samenstelling van de functionele elementen van de scaler

Als we het hebben over de functionele kenmerken van de scaler, dan is het noodzakelijk om de belangrijkste componenten van dit apparaat te noteren. De standaardset bevat elementen zoals:

  1. Microprocessor;
  2. Ontvanger voor het ontvangen en verwerken van gegevens;
  3. Analoog-naar-digitaal-omzetter, of ADC, vereist voor signaalconversie;
  4. PLL-blok vereist voor correcte ADC- en signaalsynchronisatie;
  5. Schaalschema waarmee u de afbeelding zonder verlies kunt transformeren en wijzigen afhankelijk van de kenmerken van de resolutie;
  6. Een zender die verantwoordelijk is voor het omzetten van kleurgegevens naar code.

Naast deze hoofdelementen, die de basis vormen voor de werking van elke scaler in LCD-monitoren, is er in sommige modellen ook een gammacorrectiecircuit, evenals een framegrabbercircuit en een interface voor interactie met dynamisch geheugen en daaropvolgende informatie verwerken.

Uitgang:

Op basis van al het bovenstaande kan worden opgemerkt dat de scaler een hersenbord is voor het regelen van de werking van het display. Met behulp van de scaler worden digitale signalen op de monitor omgezet in kleuren en worden tal van instellingen gemaakt. Een scaler heeft veel verschillende bouwstenen, waaronder flashgeheugen, processor en andere kritische componenten.

Aanbevolen: