Slimme Robot Peper

Slimme Robot Peper
Slimme Robot Peper

Video: Slimme Robot Peper

Video: Slimme Robot Peper
Video: РОБОТЫ ТРАНСФОРМЕРЫ! Пилоты в Лизуне! Мумия против Бластера Ready2Robot | Slime Robot Battles 2024, April
Anonim

De toekomst is al aangebroken. In februari 2015 verkocht het Japanse telecommunicatiebedrijf Softbank de eerste batch van 300 robots. De robot werd verkocht via internetsites en in winkels voor softwareontwikkelaars.

paprika
paprika

De humanoïde robot Pepper is door Softbank ontwikkeld om met mensen te communiceren. De mensachtige is 120 centimeter lang en weegt slechts 28 kilogram. Zulke kleine afmetingen van de robot worden geassocieerd met de psychologische angst van mensen voor enorme androïden.

De intelligentie van de robot bevindt zich in een cloudruimte, waarmee hij voortdurend in contact staat via internet. Hierdoor kan de robot voortdurend worden bijgewerkt en verbeterd. Android is uitgerust met videocamera's, microfoons en sensoren, met behulp waarvan het informatie van mens en milieu analyseert.

De robot herkent de gezichtsuitdrukking van een persoon en de intonatie waarmee deze persoon praat, en reageert adequaat op alles wat er gebeurt. Een persoon kan de robot niet alleen feedback geven met behulp van spraakopdrachten, maar ook met behulp van een aanraakmonitor op zijn borst.

Het is de bedoeling om de robot in de toekomst in te zetten voor mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen.

Beeld
Beeld

Het is ook de bedoeling om de robot te gebruiken voor trainingsdoeleinden. De robot kan kleine kinderen op een speelse manier lesgeven. En de kinderen zijn erg geïnteresseerd in communicatie met zo'n ongewone leraar. Ze zijn meer bereid om naar de les te gaan en zijn actiever in de les.

De vraag rijst echter meteen over het beheer van deze gadget. Als het hele brein van een robot zich in een cloudruimte op internet bevindt, dan is het ook mogelijk om het van buitenaf te besturen. Daarom kunt u naast de nodige assistent een ideale spion aanschaffen die u 24 uur per dag in de gaten houdt. Dat wil zeggen, je leven is misschien overgeleverd aan mensen die software voor robots maken, en al onze angsten voor een machineopstand en een robotoproer zijn misschien niet zo abstracte fantasieën.

Aanbevolen: